Dues cortsenques d'honor i set entitats homenatjades a la Festa Major

10/10/2019 - 12:19

Aquest passat dimecres 9 d’octubre es va celebrar l’acte d’homenatge a les entitats de les Corts i la proclamació de les cortsenques de l’any al centre cívic Can Deu.

Després que la pluja obligués a canviar l'escenari de l'acte, del jardí a la sala d'actes del centre cívic Can Deu, més d'un centenar de persones van acudir a un dels actes més emotius i destacats de la Festa Major.

La Festa Major és gresca, cultura popular, esport, música i diversió. Però també és moment de retre homenatge a aquelles entitats del districte que celebren el seu aniversari, en un territori amb un remarcable teixit associatiu prenent com base la seva constància i perseverança. També és moment de reconèixer aquells cortsencs o cortsenques actius en la vida associativa, cultural i social del districte. Per això, el Districte de les Corts organitza l’acte d’Homenatge a les entitats i la proclamació dels cortsencs o cortsenques d’honor. Amb la presència de Xavier Marcé, regidor del Districte de les Corts, més d’un centenar de persones van acudir expectants a aquest acte institucional.

Set entitats reben un homenatge pels seus aniversaris

L’acte va començar amb l’entrega del guardó a les set entitats que enguany celebren una efemèride. Aquests són les entitats homenatjades: L’Agrupació Barça Jugadors (60 anys), l’Associació de veïns Zona Universitària (40 anys), L’Altre Cor Cremat de Barcelona – Ajut al 4t món (25 anys), els Diables de Les Corts (25 anys), l’Associació Discapacitat Visual Catalunya B1+B2+B3 (25 anys), la Fundació Privada VOL (10 anys) i els Amics de l’Orgue de les Corts (10 anys).

Consulta la història de les entitats.

Dues cortsenques

Les entitats de les Corts trien cada any a la persona o associació que millor representa els valors i les tasques del teixit social dels barris de les Corts envers el desenvolupament i millora del territori.

Aquestes són les guardonades:

María Reina Quirós

Aquesta monitora de gimnàstica ha estat més de 30 anys dedicada a l’esport, participant a tots els centres cívics del districte, es jubila aquest 2019. Més de tres-centes persones han recolzat la candidatura amb les seves signatures. Les entitats que l’han proposat en destaquen la seva dedicació amb autèntica vocació per la feina que fa, l’empatia, el tracte proper i respectuós, adaptant l’activitat a tots els perfils d’usuaris i usuàries, i la seva gran professionalitat.

Carme Maggi

Des de fa 23 anys presideix el Grup Mou-te, promovent l’activitat física, cultural i social a les Corts. Les entitats destaquen l’esforç i implicació de la Carme Maggi per millorar i dinamitzar la vida de les dones del barri. Activitats com tai-txi, moviment regenerador, lineadance, natació, castanyoles, sevillanes i teatre han consolidat un camp engrescador, saludable i d’amistat, en un grup que compta amb més de 260 dones.

Àlbum fotogràfic de l’acte.