Tres cortsencs/ques d'honor i deu entitats homenatjades a la Festa Major

11/10/2018 - 10:12

Aquest passat dimecres 10 d’octubre es va celebrar l’acte d’homenatge a les entitats de les Corts i a la cortsenca i els cortsencs de l’any a la plaça de la Concòrdia.

Més de 200 persones s'han trobat al pati del centre cívic Can Deu en un dels actes més emotius i destacats de la Festa Major.

Amb la presència d’Agustí Colom, regidor del Districte de les Corts, i Francisco Sierra, president del Consell Municipal del Districte de les Corts, va tenir lloc l’acte d’homenatge a les entitats i la proclamació de la cortsenca i els cortsencs d’honor de l’any. L’acte va estar presentat i amenitzat pel grup coral A Grup Vocal.

Enguany, i de manera extraordinària, es va prendre la decisió d’atorgar tres reconeixements d’honor, decisió aprovada per unanimitat al Consell de Districte celebrat el 9 d’octubre. Aquests són els tres guardonats:

  • Florián Gutiérrez: Més conegut amb el sobrenom de ‘Guti’, Florián Gutiérrez s’ha dedicat durant sis anys a mantenir en funcionament el menjador social de la Parròquia de Santa Tecla, que proporciona menjar a 70 persones de dilluns a divendres, en un programa que patrocina Rotary, hotels de Barcelona, La Caixa, El Barça i alguns voluntaris/es del veïnat del districte.
  • Mª Victoria Garcia Gaitero: Aquesta mestra de professió ha intervingut activament en la vida social de les Corts, on a finals de la dècada de 1980 va promoure l’Associació de Dones del Camp Nou —posteriorment Associació Elisenda de Montcada. És membre del Consell de Dones del Districte, representant de les Corts al Consell de Dones de la Ciutat i membre del Consell de Dones de Catalunya de l’Institut Català de la Dona. Al districte ha participat durant 10 anys com a membre del jurat de poesia del districte; ha estat dos anys membre del jurat del premi “M. Àngels Ribes Urenya”; durant 10 anys ha participant en la campanya “Els avis fem contes pels nens “; és membre de RADARS i del Banc Solidari, entre d’altres.
  • Manel Martí i Salvador: Fundador de l’Associació Discapacitat Visual Catalunya, al 1994. A més, també ha col·laborat amb altres associacions cortsenques del sector, com la Federació d’Entitats de Persones amb Discapacitat de les Corts, de la que va ser tresorer o a l’Espai d’Inclusió 20+20+20.Fill de refugitat polític de la Guerra Civil, Manel Martí va néixer al Marroc i va poder tornar a Espanya el 1969. Als 18 anys va començar a col·laborar amb el Centre de Neuro-psicopedagogia GURU, com a professor voluntari. A causa d’una malaltia degenerativa, Martí i Salvador va perdre la vista, i després de treballar com a animador cultural per a persones amb discapacitat visual va decidir fundar l’Associació Discapacitat Visual Catalunya.

Deu entitats reben un homenatge pels seus aniversaris

L’acte va començar amb l’entrega del guardó a les deu entitats que enguany celebren una efemèride. Aquests són les entitats homenatjades: l’Ateneu Popular de les Corts (10 anys), la Institució Cultural de les Corts (ICC)(25 anys), el Grup de Dones del Casal de les Corts (25 anys), l’Associació Veïns Sant Ramon (40 anys), l’Associació de Veïns de Pedralbes (40 anys), lEscola Lavínia (50 anys), la Banda de Música del Col·legi Pare Manyanet (50 anys),la Fundació Pere Tarrés (60 anys), l’Orfeó de les Corts (60 anys) i, l’entitat més veterana de la tarda, l’Escola Ausiàs March va rebre el guardó als seus 125 anys.

Documentació complementària sobre les entitats guardonades.

Àlbum fotogràfic de l’acte.