L’Àgora Musical de la Rambla inicia la seva activitat aquest estiu amb més de 50 concerts a la plaça Reial.

L’Àgora Musical 2022

Ja és aquí la segona edició de l'Àgora Musical a la Plaça Reial. La iniciativa s'emmarca en el projecte Cultural de les Rambles que desplega diferents Àgores d’activitats per dinamitzar el passeig barceloní i els seus entorns i reconnectar-lo amb la ciutadania.

Si bé l’Àgora Musical del 2021 va néixer de la coordinació de molts agents per intentar portar la música al carrer en un context de pandèmia, aquest any es compta amb la participació de les entitats, instituts i escoles de música del districte de Ciutat Vella, per oferir una programació vinculada al territori amb l'objectiu de visibilitzar el potencial artístic dels veïns i les veïnes.

  • 11 de juny 12h-13:30h Raval's Band ( inauguració temporada)
  • 12 de juny 17:30h-21h Escola de músics i JPC
  • 14 de juny a les 12h-13h En Directe, Música als instituts. Ins escola Elisabets
  • 16 de juny 11:30h a 12:30h Escola de músics i JPC
  • 18 de juny 11:30h a 13:30h Escola Sona
  • 21 de juny 19:00h a 21h Banda Jove Xamfrà​

Una part del projecte Àgora Rambles

L'Àgora Musical és una de les branques culturals del projecte Àgora Rambles, la proposta impulsada per dinamitzar aquest històric passeig de la ciutat. En l'actualitat hi ha tres programes d'impuls cultural més. D'una banda, trobem l'Àgora Infantil, impulsada per la Biblioteca Andreu Nin i la Línia Cultural Rambles, que permet gaudir de forma segura d'espectacles infantils i familiars a la plaça del Teatre. De l'altra, un quiosc de floristes en desús serveix com a estudi radiofònic per a l'Àgora Ràdio, que pretén donar veu al veïnat de la Rambla i l'activitat cultural i de lleure implicada en la recuperació del passeig. I seguint descobrim l'Àgora Moviment, a la Rambla de Santa Mònica, un espai on hi ha propostes vinculades a la dansa, esport i salut. Aquest any hi haurà durant l’estiu programació per a gent gran i activitats d'entitats esportives i culturals.

 

_____________________________________

 

L'Àgora Musical 2021

L'Àgora Musical tindrà com escenari la plaça Reial i es durà a terme entre els mesos de juny i novembre, gràcies a la implicació de diferents entitats i equipaments dels entorns.

En aquesta primera edició, l'Àgora Musical aglutinarà actuacions programades per programes existents i consolidats com són La Reial es mou, impulsada per L'Associació d'Amics i Comerciants de la plaça Reial, o el Festival Mas i Mas, que enguany celebra el 60è aniversari de la Sala Jamboree, i d’altres nous a la plaça com els Vermuts Musicals del Liceu o L'Escenari Barri, on participen diverses entitats formatives musicals i projectes musicals de caràcter comunitari.

L’Àgora Musical de la Plaça Reial suposa un mateix escenari compartit per propostes musicals de gran qualitat tant del món professionals com del món formatiu i comunitari i que es podran gaudir en un entorn segur i privilegiat a l’abast del veïnat de la ciutat, i neix fruit d'un esforç col·lectiu entre l’Ajuntament de Barcelona i agents com El Liceu, Les escoles de música del Districte, L’Associació AC La Reial o el Festival Mas i Mas.

Fer de la cultura un eix essencial per a la veïnificació de la Rambla

L’Àgora Rambles és un dels eixos essencials del projecte de transformació integral de la Rambla de Barcelona per tal de reconnectar-la amb la ciutadania. Aquest és un procés de llarg recorregut que ha de permetre veïnificar aquest espai. Actualment, també estan en marxa l’Àgora Infantil, que impulsen la Biblioteca Andreu Nin i l’Ajuntament de Barcelona i que permet gaudir de manera segura d’espectacles infantils i familiars al Pla del Teatre, i la Ràdio Rambles, que s’ha materialitzat en un espai radiofònic que emet des d’un quiosc de floristes en desús.