L’Àgora Musical de la Rambla inicia la seva activitat aquest estiu amb més de 50 concerts a la plaça Reial.

L'Àgora Musical tindrà com escenari la plaça Reial i es durà a terme entre els mesos de juny i novembre, gràcies a la implicació de diferents entitats i equipaments dels entorns.

En aquesta primera edició, l'Àgora Musical aglutinarà actuacions programades per programes existents i consolidats com són La Reial es mou, impulsada per L'Associació d'Amics i Comerciants de la plaça Reial, o el Festival Mas i Mas, que enguany celebra el 60è aniversari de la Sala Jamboree, i d’altres nous a la plaça com els Vermuts Musicals del Liceu o L'Escenari Barri, on participen diverses entitats formatives musicals i projectes musicals de caràcter comunitari.

L’Àgora Musical de la Plaça Reial suposa un mateix escenari compartit per propostes musicals de gran qualitat tant del món professionals com del món formatiu i comunitari i que es podran gaudir en un entorn segur i privilegiat a l’abast del veïnat de la ciutat, i neix fruit d'un esforç col·lectiu entre l’Ajuntament de Barcelona i agents com El Liceu, Les escoles de música del Districte, L’Associació AC La Reial o el Festival Mas i Mas.

Fer de la cultura un eix essencial per a la veïnificació de la Rambla

L’Àgora Rambles és un dels eixos essencials del projecte de transformació integral de la Rambla de Barcelona per tal de reconnectar-la amb la ciutadania. Aquest és un procés de llarg recorregut que ha de permetre veïnificar aquest espai. Actualment, també estan en marxa l’Àgora Infantil, que impulsen la Biblioteca Andreu Nin i l’Ajuntament de Barcelona i que permet gaudir de manera segura d’espectacles infantils i familiars al Pla del Teatre, i la Ràdio Rambles, que s’ha materialitzat en un espai radiofònic que emet des d’un quiosc de floristes en desús.