Km-ZERO, encarregat del procés cooperatiu per definir el futur de la Rambla, era un equip amb un ampli coneixement de les Rambles i molt proper a les seves dinàmiques ciutadanes. Era el perllongament tècnic d’una iniciativa ciutadana per rescatar la Rambla (Manifest SOS Rambla). La gran majoria de l'equip havia col·laborat professionalment els darrers anys amb l’Administració del Districte de Ciutat Vella i la ciutat de Barcelona.

L’encàrrec es va concretar en l’organització de dos grans equips:

  • Equip d’estratègies (Itziar González + Arnau Boix)
  • Equip d’urbanització (Olga Tarrasó + Lola Domènech)

Dos caps d’interlocució:

  • Amb les administracions (Xavier Valls)
  • Amb la ciutadania (Itziar González)

Equip d’estratègies d’actuació:

Itziar González: Arquitecta especialitzada en rehabilitació i patrimoni arquitectònic. Experta en processos de resolució de conflictes a l’espai públic i cooperació ciutadana en el territori.

Arnau Boix: Arquitecte especialitzat en disseny inclusiu. Fundador i director de la iniciativa Estel* (Estratègies Socials per al Territori i els Espais Lliures), d’on acumula una àmplia experiència en processos cooperatius de transformació urbana des de la planificació, la gestió i el disseny de l’espai públic.

Jordi Quiñonero: Sociòleg, especialista en sociologia urbana. Expert universitari en planificació de processos participatius, màster en Planificació Participativa per al Desenvolupament Local i en Participació i Desenvolupament Comunitari.

Paul B. Preciado: Doctor en filosofia, escriptor i comissari d’art contemporani. Els últims anys ha estat director de recerca i programes públics al MACBA i comissari de Programes Públics a l’exposició internacional Documenta 14 (Kassel i Atenes). El seu treball com a activista cultural consisteix a establir relacions entre les pràctiques crítiques i acadèmiques, les pràctiques artístiques i els moviments socials.

Sergi Cutillas: Economista i investigador. Llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses per la UAB i màster en Anàlisi Econòmica per la BGSE. Té una àmplia experiència en anàlisi de polítiques públiques i investigació econòmica i financera. Ha participat en campanyes per a la democratització de les finances, com la Plataforma per l’Auditoria Ciutadana del Deute, i la Comissió de la Veritat del Deute de Grècia (2015).

Iolanda Fresnillo: Llicenciada en Sociologia i màster en desenvolupament i cooperació. Té una àmplia experiència com a investigadora en política econòmica, així com en processos participatius, d’auditoria ciutadana, de mobilització social i de dinamització comunitària. Ha estat gerent de la Fundació Tot Raval entre el 2014 i el 2016.

Pablo Cotarelo: Enginyer de mines especialitzat en energia i combustibles. Té una àmplia experiència en política energètica i climàtica, així com en la gestió dels comuns, la regulació del sector elèctric, l’anàlisi de metabolisme social i els impactes dels tractats de lliure comerç.

Itziar Gimenez: Llicenciada en Administració i Direcció d’empreses, postgrau Especialista en Auditoria i postgrau Especialista en Tributació. Experta com a auditora interna, especialitzada en revisió de processos i control, amb experiència també com a auditora externa d’entitats públiques i auditories ciutadanes del deute.

Ernest Cañada: Investigador especialitzat en turisme responsable i treball decent. Coordinador del centre d’investigació Alba Sud i docent de l’Escola Universitària d'Hoteleria i Turisme de la Universitat de Barcelona (CETT-UB).

Pablo Feu: Advocat. Especialitzat en habitatge i urbanisme. Assessor en matèria d’assetjament immobiliari i en l’elaboració d’estratègies, projectes i protocols d’actuació pel que fa a habitatge de les empreses municipals, entre d’altres, de l’Ajuntament de Barcelona i de la Diputació de Barcelona.

Pere Mogas: Arquitecte especialitzat en planejament i gestió urbanística. Expert en documents estratègics sectorials relacionats amb l’habitatge i els usos i les activitats urbanes, obra pública, valoracions urbanístiques i estudis de viabilitat de promocions immobiliàries.

Mireia Peris: Arquitecta urbanista. Fundadora de la iniciativa Estel* (Estratègies Socials per al Territori i els Espais Lliures), des d’on ha participat en el desenvolupament de noves metodologies per abordar les transformacions urbanes des d’una perspectiva holística, centrada en les persones. Actualment forma part del Servei de redacció del Pla director urbanístic de l’AMB i és vocal a la junta de l’SCOT (Societat Catalana d’Ordenació del Territori).

Fernando Casal: Professor, ara jubilat, d’Història i d’Història de l’Art a l’Institut Joan Boscà de Barcelona i membre de la plataforma ciutadana "Una altra plaça Lesseps és possible". Ha reeditat llibres de Borkenau i Orwell, i ha escrit llibres d’història de l’art i d’Espanya adreçats a joves.

Xavier Valls: Arquitecte expert en gestió municipal, especialment a Ciutat Vella i Gràcia, i també en les polítiques d’habitatge protegit i/o assequible.

Esteve Boix: Llicenciat en Comunicació Audiovisual i graduat multimèdia. Col•laborador de la iniciativa Estel* (Estratègies Socials per al Territori i els Espais Lliures), especialitzat en infografies i visualització de dades.

Francesc Sánchez: Geògraf especialitzat en sistemes d’informació geogràfica. Té una àmplia experiència en bases de dades geogràfiques i en disseny cartogràfic.

Equip d’urbanització:

Lola Domènech: Arquitecta (ETSAB). Treballa des de l’any 1995 en projectes d’arquitectura, espai públic i paisatge. Especialitzada en projectes estratègics de renovació urbana, com el passeig de Sant Joan, i de protecció d’entorns patrimonials, com el Baluard del Migdia (Ciutat Vella), a la ciutat de Barcelona.

Olga Tarrasó: Arquitecta i màster en Paisatge (UPC), va formar part de l’Oficina de Projectes Urbans de Barcelona del 1981 al 2000, desenvolupant, sola o en equip, projectes d’espai públic de rellevància, com la transformació del front marítim de la ciutat (moll i passeig Marítim de la Barceloneta i moll de Barcelona).

Julià Espinàs: Dissenyador, desenvolupa, amb Olga Tarrasó, projectes de paisatge, arquitectura i disseny d’elements urbans. Han treballat amb projectes del Pla de barris en diversos emplaçaments, també a la Barceloneta. Els darrers anys han desenvolupat estudis de planificació i ordenació de l’espai públic en el marc del planejament.

Ole Thorson: Doctor enginyer de Camins de les universitats politècniques de Copenhaguen i Catalunya. Especialista en temes de mobilitat. Cap de planejament de trànsit de l’Ajuntament Barcelona (1970-1989). Director de la consultoria INTRA des del 1972 fins ara. President de l’Associació de Prevenció d’Accidents de Trànsit a Espanya des del 2009 fins ara. President de la Federació Internacional de Vianants (2005-2012). Ha dut a terme treballs especials pel que fa a seguretat viària i vianants.

Albert Conesa: Enginyer industrial especialitzat en instal•lacions i serveis urbans. Expert en integració i desenvolupament tècnic d’infraestructures i equipaments urbans.

Sebastià Ribot: Enginyer de Camins, Canals i Ports, amb més de vint-i-cinc anys d’experiència, especialitzat en projectes d’infraestructures i de desenvolupament urbà.

Cristina Pedraza: Arquitecta tècnica en execució d’obra, especialitzada en l’estudi i l'anàlisi de projectes, tant d’obra civil com d’edificacions en entorns urbans, per a la determinació dels costos i condicions d’execució, avaluació d’alternatives pressupostàries i elaboració de documentació tècnica de referència.

Josep Selga: Biòleg consultor en arboricultura urbana. Assessor de molts ajuntaments de tot l’Estat en planificació i gestió del verd urbà, especialment en arbrat urbà.

Nacho Guilera: Geògraf i tècnic urbanista, especialitzat en l’avaluació ambiental del planejament urbanístic. Expert en integració de criteris de sostenibilitat ambiental en el disseny de l’espai públic i en el desenvolupament urbà i territorial.

Eulàlia Miralles: Ambientòloga experta en avaluació ambiental de planejament urbanístic i en la coordinació de projectes de planificació estratègica a nivell ambiental i de medi natural.