Les Àgores de la Rambla es posen en marxa amb l’inici de la programació de l’espai infantil

20/04/2021 - 12:50

L’Ajuntament de Barcelona avança amb el desplegament de l’estratègia cultural de la Rambla i demà, dimecres 21 d’abril, comença la programació de l’Àgora Infantil impulsada per la Biblioteca Andreu Nin i la Línia cultural Rambles.

En aquesta primera edició la programació tindrà lloc de manera quinzenal, els dimecres, fins al mes d’agost. Els espectacles seran sempre amb aforament limitat i caldrà reserva prèvia a través de la Biblioteca Andreu Nin, ja sigui per via telefònica al 933437369 o per email a b.barcelona.an@diba.cat.

La programació prevista és la següent:

  • 21 d’abril, a les 17:30 hores: “El tresor pirata” de la companyia Marionetes Nòmades (titelles de fil).
  • 5 de maig, a les 17:30 hores: “Les aventures del follet Oriol dibuixades en viu” de Núria Clemares Roca.
  • 19 de maig, a les 17:30 hores: “Las Cossa Nostra” de la companyia Amelia i Kiki (circ, malabars, acrobàcies).
  • 2 de juny, a les 17:30 hores: “Històries improvisades” de la companyia ImproBarcelona.
  • 16 de juny, a les 17:30 hores: “Contes a la butxaca” a càrrec de la companyia Genovesa Narratives Teatrals (narració i teatre d’objectes).
  • 7 de juliol, a les 12:00 hores: “El senyor borra a la biblioteca” a càrrec de l’Elena Mesa – Micro Troupe.
  • 21 de juliol, a les 12:00 hores: “Tot sol… i núvol” de la companyia Le Puant (clown i teatre físic).
  • Data per determinar: “Els cul d’olla” de la companyia Jordina Bosca (narració oral).

Aquesta iniciativa forma part de l’estratègia cultural de la Rambla que té com a principal objectiu recuperar els usos d’aquest espai per al teixit veïnal i per al conjunt de la ciutadania de Barcelona. En un context post-crisi sanitària es vol potenciar i situar la Rambla com a epicentre cultural i comunitari de la recuperació de l’espai públic de manera segura, demostrant l’excepcionalitat quotidiana que l’ha caracteritzada sempre. Una estratègia cultural que té com a principal objectiu el reconnectar la Rambla amb el veïnat de la ciutat. L’activitat cultural es desenvoluparà incorporant les entitats, institucions i comunitats que la conformen.

L’estratègia cultural està liderada per l’Institut de Cultura, Districte de Ciutat Vella i Foment de Ciutat i concep el passeig com a un equipament cultural a sostre descobert on es despleguen accions com la ja presentada Radio Rambles, un espai readiofònic per a les entitats i institucions ubicat a dins d’un quiosc de floristes en desús, o les diferents Àgores com la infantil, musical o de debats, tot treballant amb les entitats i institucions culturals existents per a potenciar La Rambla com a eix important cultural de la ciutat.