Nova plaça interior i aula d'aprenentatge a la Boqueria

10/12/2019 - 13:35

El mercat continua renovant-se per esdevenir més amable i atractiu per a la compra quotidiana, aquesta és una de les noves accions previstes per recuperar aquest espai per al veïnat i la ciutat.

El Mercat de la Boqueria continua l’esponjament dels seus espais amb la creació d’una nova plaça interior i la construcció d’una aula de mercat que permetrà dur a terme activitats diverses. Totes dues novetats són possibles gràcies a l’enderroc de dues illes de parades que havien quedat buides. Abans, però, s’han hagut de traslladar els negocis que quedaven en aquestes ubicacions a altres establiments del mercat.

Les obres, que van començar el passat 2 de desembre i que tindran una durada de 18 setmanes, han alliberat una superfície de 50 m2 que servirà tant per millorar la comfortabilitat dels clients i clientes, com per fer-hi activitats d’interès per al mercat.

L’aula de mercat estarà gestionada per l’Associació de Comerciants del Mercat de la Boqueria per tal de realitzar activitats diverses relacionats amb l’activitat del mercat.

Recuperem el mercat per als veïns i veïnes

Aquest és el segon d’aquests espais que s’allibera a l’interior del Mercat de la Rambla, després que l’any 2017 ja s’obrís un primer espai, gràcies al rescat i trasllat de les parades de manera que s’eixamplen els espais dels passadissos i es facilita el pas. És el que s’ha vingut a anomenar “places dins la plaça”.

L’espai alliberat forma part del conjunt d’accions previstes per recuperar el Mercat de la Boqueria per al veïnat i per a la ciutat, com la prohibició d’accedir els grups de més de 15 persones, la prohibició de conductes incíviques, l’increment d’hores de seguretat o la millora de la senyalització.

La Boqueria es prepara per al Nadal

Un any més, el Mercat de la Boqueria es prepara per les festes nadalenques, una època d’especial intensitat en què el mercat es converteix en un referent per a moltes llars barcelonines. El mercat obrirà el dia 22 de desembre i el 29 de desembre i sota el lema “anem a sopar, la Boqueria convida”, s’ha organitzat un concurs que serà una de les activitats principals.