Salvador Alemany, Arturo San Agustín i el Teatre Romea distingits com a Ramblistes d’Honor

16/10/2019 - 10:06

Amics de La Rambla va lliurar ahir, dimarts 17 d'octubre, en un acte institucional al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona, els guardons de Ramblista d'Honor 2019.

L’acte, presidit pel regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, va comptar amb la participació l’escriptor i Ramblista d’Honor Eduardo Mendoza que va oferir un discurs introductori.

El jurat dels guardons de Ramblista d’Honor, un cop valorades totes les candidatures presentades i després de tres votacions, van decidir atorgar els guardons de Ramblista d’Honor a Salvador Alemany, en reconeixement a la seva trajectòria professional i a la seva implicació amb el barri del Raval i amb La Rambla, a Arturo San Agustín, per la seva obra periodística i literària fortament vinculada a la ciutat i a la seva cultura, així com al Teatre Romea, per agrair la seva contribució a la cultura teatral de la ciutat i a la vida cultural de La Rambla.

L’Associació d’Amics de La Rambla convoca els guardons de Ramblista d’Honor, que va crear l’any 1962, amb l’objectiu de distingir a les persones, entitats, institucions o empreses que hagin contribuït amb la seva activitat i esforç, a millorar, divulgar o promoure el prestigi de la Rambla i de Barcelona.

Aquests guardons volen consolidar-se com un esdeveniment ciutadà que visualitzi La Rambla com el Passeig amb vocació i trajectòria de centralitat en la vida barcelonina tal com posa de manifest la seva història de síntesi, en sentit social i cultural, de totes les Barcelones possibles. És per això, que el guardó de Ramblista d’Honor, vol constituir-se en la màxima expressió del reconeixement que la societat civil barcelonina atorga.

El Jurat que ha escollit els Ramlistes d’Honor aquest any està format per: Xavi Capmany, Anna Cristeto, Sergi Doria, Jordi Fernández, Leandro Lamor, Clementina Milá, Joan Oliveras Bagués, Álex Sàlmon, Vicent Sanchis, Enric Sierra, Roser Tiana, Sergi Vicente i el president d’Amics de La Rambla, Fermín Villar.