17 de maig, Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia: lectura del manifest del Consell LGTBI de Barcelona

14/05/2021 - 15:09

Lectura del manifest del Consell LGTBI de Barcelona amb motiu del 17 de maig, Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia.

El 17 de maig de 1990 l’Organització Mundial de la Salut va eliminar l’homosexualitat de la llista de malalties mentals. Enguany, es compleixen 31 anys d’aquesta fita en la lluita contra l’LGTBI-fòbia.

Per recordar aquesta fita i continuar avançant en drets, el 17 de maig celebrem el Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia.

Cada any, el Consell Municipal LGTBI, en col·laboració amb un districte de la ciutat proposat en el marc del Consell, organitza un acte central i una programació d’activitats per a la reivindicació i la defensa dels drets i en contra de l’LGTBI-fòbia, amb el propòsit d’acostar a la ciutadania la diversitat sexual i de gènere. El 2019 Nou Barris va ser el districte escollit per celebrar aquesta data. El 2020,  els actes commemoratius s’havien de fer al districte de l’Eixample però amb la situació sanitària sobrevinguda per la covid-19 no es van poder fer i les entitats del Consell van llegir un comunicat a la rambla de les Flors.

Aquest any, l’acte se celebrarà dilluns, 17 de maig del 2021, a les 12.00 hores, a la Superilla de Sant Antoni, a l’encreuament del carrer del Comte Borrell amb el del Parlament, on es llegirà el manifest que han preparat les entitats del Consell.

Conduirà l’acte Quim Esteban, presentador del programa Plurals i Singulars de Ràdio 4.

El manifest té el propòsit de denunciar les opressions que pateixen les persones LGTBI posant l’accent en els diferents eixos de desigualtats que les travessen: el gènere, la classe social, l’origen, la religió o la diversitat funcional, entre d’altres.

En la lectura hi participaran: Chryssalis, FLG, Enruta’t, Casal Lambda, Gais Positius, Fundació Enllaç, ACATHI, GAG, La Nostra Illa, Generem!, Observatori Contra l’Homofòbia, Can Portabella i la Biblioteca del Bon Pastor de la Taula LGTBI de Sant Andreu i la Comissió LGTBI de Castellers de la Taula LGTBI de Gràcia, amb la col·laboració del districte de l’Eixample.