Acte central del 25N del Consell de les Dones de l'Eixample

23/11/2022 - 18:00

25N. Tindrà lloc dissabte, 26 de novembre, a partir de les 11 hores, als Jardinets de l’Alguer (avinguda de Mistral, 10), al barri de Sant Antoni.

L’acte central del 25N a l’Eixample tindrà lloc dissabte, 26 de novembre, a partir de les 11 hores, als Jardinets de l’Alguer (avinguda de Mistral, 10), al barri de Sant Antoni. Està organitzat pel Districte amb la col·laboració de les entitats que formen part del Consell de les Dones de l'Eixample.

A partir de les 11 hores, i durant tot el matí, es podrà gaudir de diverses activitats per commemorar el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones. Es construirà de manera col·lectiva un arbre dels desitjos per reivindicar un futur lliure de violències masclistes i hi haurà una carpa del Punt Lila de l’Eixample, on s’informarà sobre les entitats del Consell de les Dones de l’Eixample així com els diferents serveis i projectes que porten a terme.

A les 12 hores començaran els parlaments del regidor del Districte, Pau Gonzàlez Val, i de la presidenta del Districte, Eva Baró Ramos. Tot seguit, pujaran a l’escenari les representants d’algunes de les entitats que formen el Consell de Dones de l’Eixample per llegir el manifest institucional del 25N (disponible en altres idiomes a l’apartat adjunt d’aquesta notícia). La lectura anirà acompanyada de la projecció Com t’afecta la violència masclista?, un vídeo creat per la Vocalia de Feminisme de l’Associació Veïnal de Sant Antoni i que recull diferents testimonis de persones que han patit alguna de les violències recollides en el que es coneix com l’iceberg de les violències masclistes, des de les més explícites a les més subtils.

Cap al migdia gaudirem de l’espectacle de contacontes de color Lila que l’amor s’hi enfila a càrrec de l’actriu i narradora Mònica Torra. Amb un toc d’humor ens farà reflexionar sobre els estereotips de gènere per avançar cap a la igualtat. Edat recomanada: a partir de 4 anys.

L’acte comptarà amb servei de subtitulació i interpretació en llengua de signes. També es podrà seguir en directe. En cas de pluja, se celebrarà al Centre Cívic Cotxeres Borrell.

En el marc dels actes pel 25N, fins al 16 de desembre l’Eixample s’omple d’activitats. Pots consultar tota la programació en aquest enllaç.