Àmplia programació d'activitats amb motiu del Dia Contra l'LGTBI-fòbia

08/05/2019 - 19:58

LGTBI. El Centre LGTBI serà present a la Fira d’Entitats que tindrà lloc a la Plaça Major de Nou Barris

Nou Barris acull enguany els actes que ha organitzat la Comissió Unitària 28 de juny, amb el suport de diverses entitats i equipaments del districte.

Exposicions, xerrades, projeccions audiovisuals, poesia queer i música. La Comissió Unitària 28 de juny, amb la col·laboració de Nou Barris LGTBI i altres entitats i equipaments del Districte, ja ho té tot a punt per a la commemoració del Dia Contra l’LGTBI-fòbia, que se celebra el proper 17 de maig.

El programa d’actes s’inicia molt abans, dijous 9 de maig, amb la inauguració de la l’exposició Homosexuals i transsexuals a la història de Barcelona, que es podrà veure al Casal de Barri Verdum. Aquest espai, juntament amb altres equipaments com Can Basté, el Casal de Barri de Torre Baró, la Biblioteca de Nou Barris i els Centres Cívics de Can Verdaguer i Zona Nord, acolliran diverses activitats culturals que s’aniran produint fins al 8 de juny.

Els actes centrals del Dia Contra l’LGTBI-fòbia, però, tindran lloc el 17 de maig. De 16 a 19 h, diverses associacions i grups seran presents a la Fira d’Entitats LGTBI que s’ubicarà a la confluència de la Plaça Major de Nou Barris amb el carrer del Doctor Pi i Molist. El Centre LGTBI s’hi afegirà, per primera vegada, amb l’objectiu de fer visibles entre la ciutadania els programes i serveis que impulsa.

Ben a prop de la Fira d’Entitats, a les 17 h, començarà una Biblioteca Vivent. L’objectiu de l’activitat serà eliminar els prejudicis i estereotips a través del diàleg amb els llibres/persones, que seran refugiades i migrants.

Els actes del Dia Contra l’LGTBI-fòbia coincideixen amb les festes de Nou Barris. Per això, el Pregó de Festa Major enguany anirà a càrrec de les entitats LGTBI de la ciutat. Serà a les 19.30 h al pati de la Seu del Districte, on la Banda Municipal oferirà un concert.

Tot seguit, a les 20.30 h, començarà una manifestació que anirà des de la Seu del Districte fins a la Plaça Virrei Amat, tot recorrent el carrer del Doctor Pi i Molist. Al llarg de la marxa tindran lloc diverses accions reivindicatives.

Consulteu el programa complet d’activitats.