Cap de setmana: Estiu, Grec i cultura, reivindicació LGTBI i esbarjo a la platja

28/06/2018 - 11:57

Temps lliure. Espectacles d’arts escèniques, manifestació unitària contra l’odi, música i cinema a prop del mar.

L’arribada de l’estiu impulsa els actes culturals i de lleure. Amb el mes de juliol arriba el Grec, un festival amb més de quaranta anys d’història que estén el teatre, la música, la dansa i el circ per tota la ciutat. El cap de setmana també té un to reivindicatiu, amb la celebració, dissabte a la tarda, de la manifestació unitària contra l’odi i l’LGTBI-fòbia. Barcelona viu de cara al mar, i iniciatives com la Gran Trobada d’Havaneres, el Cinema Lliure a la Platja i el concert a la platja de l’OBC ho posen en relleu.

Connecta’t al web del Cap de Setmana!

Durant l’estiu, el Grec transforma la ciutat i la converteix en un gran escenari. Els nombrosos espais que integren el circuit del festival s’han agrupat aquest any sota els títols “Grec Montjuïc” i “Grec Ciutat”, i proposen per a aquest juliol una vuitantena d’espectacles per a un públic molt divers.

El diàleg entre Orient i Occident és un dels temes principals de l’edició d’aquest any, que s’inaugurarà el 2 de juliol amb El poema de Guilgamesh, rei d’Uruk, dirigit per Oriol Broggi. Altres grups i artistes que participaran en el Grec són la Companyia Motus, Sílvia Pérez Cruz, Albert Pla, Àlex Rigola, Mario Gas, Sílvia Munt, IT Dansa i Yoann Bourgeois. Podeu consultar-ne tota la programació aquí.

Manifestació contra la LGTBI-fòbia

Dissabte a la tarda se celebra a Barcelona la manifestació unitària sota el lema “Aturem l’odi i l’LGTBI-fòbia“. L’acte reivindicatiu té lloc dos dies després de la commemoració, el 28 de juny, del Dia per l’Alliberament LGTBI, i coincideix també amb les celebracions del Pride Barcelona, que combina música, conferències, activitats lúdiques i esport.

La manifestació de dissabte començarà a les 18.30 hores i sortirà de la plaça de la Universitat. En aquest mateix espai, a les 21.00 hores, hi haurà una festa popular, amb les actuacions d’Elektra Insogna, DJ Sabotage, PD Teo Punxa i, ja de matinada, Soy una Pringada DJ.

Cultura al costat del mar

Amb l’arribada de l’estiu es multipliquen també les activitats culturals prop del mar. Divendres al vespre, al passeig de Joan de Borbó tindrà lloc la Gran Trobada d’HavaneresBarcelona cara al mar“, en què actuaran grups com Barca de Mitjana, Xarxa, Ultramar i Mar Endins.

Del 28 de juny al 2 d’agost se celebra a la platja de Sant Sebastià de la Barceloneta la mostra de cinema independent i alternatiu Cinema Lliure a la Platja. Les projeccions, que començaran a les 21.00 hores, mostraran títols com Una mujer fantástica, Estiu 1993 i People that are not me. Dissabte, l’Orquestra Simfònica de Barcelona (OBC) oferirà també a la platja de Sant Sebastià un concert gratuït per acostar la música clàssica a tota la ciutadania.