Cinc propostes per afrontar la tornada de vacances

02/09/2019 - 19:00

El Centre LGTBI reprèn l’activitat després de l’estiu

El Centre LGTBI recupera l’horari habitual d’atenció al públic i reprèn el programa d’activitats, que seguirà tenint com a fil argumental el cinquantè aniversari de la revolta d’Stonewall i l’exposició Barcelona – Stonewall: Un viatge d’anada i tornada a les primeres manifestacions LGTBI.

L’encarregat d’iniciar el nou curs serà Isaias Fanlo. El proper 10 de setembre, a les 19.30 h, pronunciarà la conferència Un espai propi: la importància dels centres LGTBI a Nova York, Chicago i Barcelona. Com a coneixedor de la realitat d’aquestes ciutats americanes, l’escriptor i acadèmic farà un recorregut per l’evolució del moviment LGTBI d’ambdues capitals parant especial atenció a la influència exercida pels seus respectius centres comunitaris, i establirà un paral·lelisme amb el cas de Barcelona i la recent posada en marxa del Centre LGTBI.

Dissabte 14, a partir de les 18 h, us tornarem a convidarem a passejar pel centre de la ciutat tot seguint la ruta històrica La Barcelona trans. En aquesta ocasió, Leopold Estapé reconstruirà l’aportació que han fet al llarg dels anys diversos referents, coneixent les vides i aportacions de personatges tan diversos com Jean Genet, Ocaña, Sonia Rescalvo i molts altres cossos anònims sobre els quals es construeix la història de la diversitat sexual i afectiva de Barcelona. Per participar-hi caldrà registrar-se prèviament al Servei d’Informació i Dinamització.

Aquest setembre també estrenarem el Club de Lectura que dinamitzarà l’escriptor Sebastià i Portell (places completes). L’anàlisi de Manifiestos gays, lesbianos y queer, el dia 17 de setembre, inaugurarà aquest nou espai literari que ens connectarà amb diverses obres de referència de la literatura LGTBI.

A més, hi haurà espai per al cinema. Dimecres 18, a les 18.30 h, tindrà lloc la projecció de Pride, una divertida comèdia britànica que ens transportarà cap al Regne Unit en plena dècada  dels vuitanta per conèixer la història d’un grup de persones LGTBI que se solidaritzen amb les reivindicacions mineres.

Les activitats del Centre LGTBI es complementen amb la programació de les entitats, que progressivament aniran iniciant temporada.