Comunicat conjunt de l’Ajuntament de Barcelona i la Plataforma d’Entitats LGTBI de Catalunya

28/01/2019 - 09:05

Lgtbifòbia. Condemna a l’atac feixista i LGTBIfòbic contra el Centre LGTBI de Barcelona ocurregut la nit de dissabte 26 de gener.

Com a mostra de rebuig, la Plataforma d’Entitats LGTBI de Catalunya, amb el suport de l’Ajuntament, convoca la ciutadania a participar d’una concentració, demà dilluns 28 de gener, a les 18.30 h, davant les instal·lacions del Centre LGTBI de Barcelona (c. Comte Borrell, 22)

L’Ajuntament de Barcelona i la Plataforma d’Entitats LGTBI de Catalunya condemnen l’atac feixista i LGTBIfòbic patit per les instal·lacions del Centre LGTBI de Barcelona, una setmana després de la seva inauguració.

Segons un testimoni ocular, al voltant de les quatre de la matinada, un grup de persones han trencat els vidres de l’entrada principal del Centre, i han fet diverses pintades amenaçadores de contingut feixista i LGTBIfòbic.

Al lloc dels fets s’ha desplaçat, a primera hora del matí, una patrulla de la Guàrdia Urbana, responsables de l’Ajuntament i de la Plataforma d’Entitats LGTBI de Catalunya, així com una dotació de Bombers per avaluar els danys, retirar els vidres trencats i establir un perímetre de seguretat. L’Ajuntament presentarà denúncia davant la Fiscalia de Delictes d’Odi. Els fets, actualment, s’estan investigant.

Com a mostra de rebuig pels fets ocorreguts i per evidenciar el compromís de la ciutadania de Barcelona amb els drets de les persones LGTBI, la Plataforma d’Entitats LGTBI de Catalunya, amb el suport de l’Ajuntament, ha convocat demà, dilluns 28 de gener, a les 18.30 h, una concentració davant les portes del Centre LGTBI.

L’Ajuntament i la Plataforma, com a responsable de la gestió cívica del Centre, volen refermar el seu compromís amb la defensa dels drets i llibertats de les persones LGTBI, i la voluntat de seguir treballant conjuntament per fer d’aquest nou equipament municipal l’espai de referència sobre diversitat sexual i de gènere a Barcelona.