Després de Stonewall: 50 anys d’orgull. Una exposició fotogràfica internacional

05/08/2019 - 08:00

Memòria. Exposició fotogràfica internacional "Després de Stonewall: 50 anys d’orgull"

Amb motiu de la celebració del Dia internacional de l’Orgull LGTBI, que es commemora el 28 de juny, la Rainbow Cities Network (RCN) ha presentat l’exposició “Després de Stonewall: 50 anys d’orgull”.

La Rainbow Cities Network (RCN), que actualment està formada per més de 30 ciutats, es va fundar el 2013 amb Barcelona com a ciutat cofundadora. Aquesta xarxa té com a objectiu debatre els plantejaments locals pel que fa al treball en matèria d’igualtat i contra la discriminació de les persones del col·lectiu LGTBI.

Com a projecte comú, la Rainbow Cities Network ha organitzat aquesta exposició fotogràfica en què participen disset ciutats que aporten a l’exposició internacional una fotografia cadascuna.

Barcelona hi pren part amb una obra de Ricard Martínez que presenta una combinació d’imatges de manifestacions històriques celebrades a la Rambla, entre les quals hi ha les de la primera manifestació de l’orgull i la llibertat LGTBI, el 26 de juny de 1977. La manifestació la va organitzar el Front d’Alliberament Gai de Catalunya (FAGC) i hi van assistir prop de quatre mil persones a favor de la llibertat sexual i de gènere.

Podeu consultar l’exposició en aquest enllaç