El Casal Lambda enllesteix la 25a edició de la Mostra Fire!!

03/05/2021 - 19:53

El certamen, que tindrà lloc del 10 al 20 de juny en format híbrid, avança els primers títols que formaran part de la programació.

Vint-i-tres sessions presencials a l’Institut Francès i 37 títols disponibles a la plataforma Filmin. El Casal Lambda està enllestint la programació de la 25a edició de la Mostra Internacional de Cinema Gai i Lèsbic Fire!! El certamen, que tindrà lloc del 10 al 20 de juny, recuperarà la presencialitat en el seu emplaçament habitual, però mantindrà part de l’activitat en línia.

L’organització de la mostra està enllestint la programació d’aquesta edició, que estarà formada majoritàriament per títols inèdits a Espanya. La pel·lícula inaugural serà la producció francobelga Lola vers la mer, una road movie que suposa un viatge catàrquic en el temps per a un pare i la seva filla, una jove trans plena de còlera i energia que contraposarà les seves vivències al fracàs amorós del seu progenitor.

Dels títols que podrem veure a l’Institut Francès destaca una de les cintes més completes de l’edició, Rürangi, un film protagonitzat per un gran nombre de persones de gènere divers que retrata l’arribada d’un home trans a la seva ciutat d’origen després de deu anys d’absència.

La maternitat, la democràcia i la responsabilitat social són alguns dels temes que tracta Our children, l’última pel·lícula com a directora de la portuguesa Maria de Medeiros. Ens aproparà les vides d’una parella de dones valentes i lluitadores des d’una òptica natural i sense pretensions.

Fire!! també seguirà amb atenció les propostes que arriben des de l’altra banda de l’Atlàntic. És el cas de Cicada, una producció nord-americana que està cridada a ser una de les pel·lícules queer més aclamades de l’any. Retrata sense pudor les contradiccions de l’amor entre dues persones que han superat traumes i dificultats en el seu passat.

Dels títols que estaran disponibles a Filmin, l’organització n’ha destacat dos. El primer és Sublet, una pel·lícula en què el director israelià Eytan Fox enfronta dos homes de diferents generacions que, tot i les seves diferències, se senten atrets l’un per l’altre. La segona pel·lícula, en canvi, està protagonitzada per dones. Són les Leading Ladies que la colombiana Ruth Caudeli ha volgut reunir per construir un horitzó femení que ens parlarà de culpa, por, riure, dolor, llum, foscor…

Per començar a veure cinema no caldrà esperar al juny. Del 18 al 23 de maig, la Mostra Fire!! retrà homenatge a Olivier Ducastel i Jacques Martineau, a la Filmoteca de Catalunya, amb la projecció de Jeanne et le garçon formidable, Théo y Hugo, París i Drôle de Félix.

Més informació i vendra d’entrades a mostrafire.com.