El Centre LGTBI acull la presentació d’El Bar Kike i Paca la Tomate

14/06/2021 - 19:49

En l'acte, que es pot seguir telemàticament a través de YouTube, participarà Nazario, autor del llibre.

Un llibre nostàlgic, però ple de lluites encara vigents. El dimecres 16 de juny, a les 18.30 hores, el Centre LGTBI acull la presentació d’El Bar Kike i Paca la Tomate, darrer volum de la col·lecció “Biblioteca Secreta”, editada per l’Ajuntament de Barcelona.

El treball, obra de l’artista contracultural Nazario, recupera els records i l’àlbum fotogràfic d’un espai oblidat de la Barcelona més desvergonyida i ens introdueix en una infinitat d’anècdotes en què els personatges, molts de mítics, com Paca la Tomate, superen fins i tot l’àmbit de la ficció.

Nazario ha estat i és un dels grans cronistes de la Barcelona que es va rebel·lar en contra de les convencions i en defensa d’una sexualitat lliure, en defensa de la llibertat d’opinió i acció. Després de signar les seves historietes en algunes de les revistes més destacades del còmic ibèric i d’haver fet una infinitat d’exposicions, va abandonar els pinzells per traçar, com fa en aquest llibre, un mapa històric del que van representar els setanta i els vuitanta en un país canviant.

En la presentació participaran la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, Laura Pérez Castaño; el coordinador de la col·lecció “Biblioteca Secreta”, David Castillo, i l’autor del llibre, Nazario.

La inscripció per seguir l’acte presencialment ja està tancada. Es podrà seguir telemàticament a través de YouTube.