El Centre LGTBI de Barcelona commemora el seu cinqué aniversari amb una Festa plena de música, arts i reivindicació

09/05/2024 - 11:10

Dissabte 18 de maig se celebrarà una jornada amb activitats artístiques al Centre LGTBI i el carrer Comte Borrell durant el matí, i concerts a la tarda a Plaça Catalunya

El Centre LGTBI de Barcelona celebra la seva Festa anual el pròxim dissabte 18 de maig, en el marc del Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia. Enguany, la Festa del Centre tind un caràcter especial, ja que es commemoren els cinc anys des de l’obertura de l’equipament el gener de 2019.  

El programa comprén activitats pel matí al Centre LGTBI i al carrer Comte Borrell, adreçades a un públic familiar i divers, mentre que a la tarda la Festa es trasllada per primer cop a Plaça Catalunya, amb un gran escenari en el qual es presentaran diferents actuacions musicals.  

Activitats al Centre LGTBI i al carrer Comte Borrell

La jornada començarà a les 11 del matí al Centre LGTBI i al carrer Comte Borrell (entre Parlament i Marqués de Campo Sagrado) amb activitats per a tots els públics que comprenen diferents disciplines artístiques.  

D’una banda, al carrer Comte Borrell es desenvoluparà un episodi especial de Kobra Kuir, el talk show conduït per Norma Mor / Muerte a la Norma que inclourà diverses entrevistes i sorpreses. També hi haurà espai per l’espectacle de  teatre “Caída libre para personas con vértigo”, a càrrec de la companyia Bragacadavra. 

A més, durant tot el matí hi haurà un mercat d’art curat per l’artista Andreu Llorca i en el qual es trobaran joies, peces de ceràmica, art tèxtil o il·lustracions entre altres obres, i es comptarà amb un espai de cures i jocs per a infants, cuidat per Petita Arcàdia. Tancarà la sessió de matí una punxada de cúmbia a càrrec de Missex. 

En paral·lel, a l’interior del Centre LGTBI hi haurà un taller de contes per a infants entre els 3 i els 12 anys, a càrrec de Sara Manubens;  la xerrada performativa “Los careos de mi copla”, un recorregut musical pels pasodobles i la música dels anys 70 i 80 guiat per Fito Conesa, i el taller de tarot “El llenguatge dels ocells” de Lu Chieregati. 

També es podrà visitar la instal·lació audiovisual “Un Mundo Que No Es El Nuestro”, de l’artista palestina Maria Zreiq, que treballa al voltant de la memòria, la nostàlgia i la resistència en temps de revolta social i política, i es podran recórrer les exposicions “Un archivo inexistente”, de Felipe Rivas San Martín i “Encarnar la ferida”, de cymbionte colectiv_. 

Per primera vegada, a Plaça Catalunya

A la tarda, la Festa es trasllada per primer cop a la plaça Catalunya, on s’instal·larà un gran escenari per acollir diverses actuacions musicals amb la conducció picant, punyent i irreverent de Brigitta Lamoure.  

Els concerts arrencaràn a les 18 h amb els cors de les entitats Barcelona Rainbow Singers i Barcelona Gay Men’s Chorus.  

Seguidament, pujarà a l’escenari Jim, coneguda per la seva participació al programa “Eufòria”. 

A les 20:15 agafarà el relleu LLUM amb la seva barreja entre pop experimental, electrònica underground, dark techno i breakcore, acompanyada per l’actuació de ball The voguing Sm4ck Down by Jayce. 

L’última part de la Festa estarà protagonitzada per tres DJ sets amb propostes molt diverses. A les  20:45 pujarà a l’escenari Chico Blanco, amb el seu particular so en el qual conflueixen el house dels 90, el UK garage, el rap, l’ambient o el pop. 

A continuació vindrà Oro Jondo, que combina el techno i el hard acid amb trance, hard groove i latinx club, amb una proposta travessada pels sons provinents del bakalao, la màquina i altres ritmes associats a l’extrarradi cultural, per portar al futur la cultura de club dosmilera. 

L’última actuació de la nit serà un DJ set a càrrec de Deena Abdelwahed, que amb les seves exploracions musicals s’inspira en la diversitat de la música àrab amb influències de l’electrònica i l’escena experimental.  

Comptarem amb un punt lila a càrrec de l‘Observatori contra l’LGTBI-fòbia 

Totes les activitats de la Festa del Centre són amb entrada lliure i gratuïta. Part de les activitats han estat finançades gràcies a l’aportació de l’impost turístic de l’Ajuntament de Barcelona. 

El disseny del cartell de la Festa ha estat a càrrec del dissenyador Felipe Román, que ha volgut plasmar en il·lustracions l’esperit divers, vibrant i acolorit d’una jornada dedicada a la celebració i la reivindicació.  

Consulta ací el programa sencer de la Festa.