El Centre LGTBI organitza el Concurs d’Il·lustració “Acolorim la diversitat”

07/10/2020 - 09:53

El concurs forma part de la programació d’activitats del Festival Barcelona Dibuixa, que té lloc del 10 al 25 d’octubre.

L’objectiu del certamen és implicar la ciutadania en el coneixement de la realitat LGTBI i fomentar l’expressió creativa i artística en l’àmbit de la diversitat sexual i de gènere.

El Centre LGTBI de Barcelona convoca el I Concurs d’Il·lustració “Acolorim la diversitat”. Els objectius del certamen són sensibilitzar i implicar la ciutadania en un coneixement de la realitat LGTBI que s’allunyi dels tòpics i estereotips, combatre l’LGTBI-fòbia i aconseguir una societat més justa i igualitària.

El concurs s’inclou en el programa d’activitats del Festival Barcelona Dibuixa que organitzen el Museu Picasso i l’Institut de Cultura de Barcelona, i que enguany tindrà lloc del 10 al 25 d’octubre. Amb aquesta iniciativa, el Centre LGTBI vol seguir apostant per la seva participació en projectes culturals ja existents a la ciutat per fomentar l’expressió creativa i artística en l’àmbit de la diversitat sexual i de gènere.

“Acolorim la diversitat” està obert a la participació de tothom que visqui, treballi o estudiï a la ciutat de Barcelona, independentment de l’edat i els coneixements artístics previs. Les obres candidates hauran de penjar-se entre els dies 10 i 25 d’octubre al web del Festival Barcelona Dibuixa (cerqueu l’apartat Entitats i el formulari d’inscripció que hi ha dins la fitxa del Centre LGTBI). S’hi podran presentar tots els treballs que reivindiquin les diverses expressions de la diversitat sexual i de gènere, vulguin sensibilitzar sobre l’LGTBI-fòbia o reflexionar sobre els diferents models de relacions sexoafectives fora d’estereotips i clixés.

El jurat farà públic el veredicte el proper 11 de novembre a través del web del Centre LGTBI. Les persones guanyadores rebran, com a premi, un lot de material artístic. Entre altres criteris, es valoraran especialment aspectes com la capacitat per mostrar la diversitat del col·lectiu LGTBI, les discriminacions per raons d’afectivitat, sexualitat o gènere i el potencial de l’obra com a mitjà de sensibilització i reflexió. Les bases del certamen estan publicades al web del Centre LGTBI (centreltbi.barcelona) i del Festival Barcelona Dibuixa.