El Grup d'Amic Gais i Magda Juvé rebran la medalla d'honor de la ciutat

06/05/2021 - 17:04

El consell plenari del Districte ha aprovat l'entrega d'aquest guardó que es farà efectiva a finals d'aquest 2021.

El consell plenari del Districte ha aprovat l'entrega d'aquest guardó que es farà efectiva a finals d'aquest 2021. Aquesta és una distinció atorgada per l'Ajuntament de Barcelona per distingir aquelles persones, físiques o jurídiques, nacionals o estrangeres, que hagin destacat en la defensa de la ciutat, així com en la defensa de les virtuts i valors cívics. Cada any, el consistori entrega cinc medalles decidides al Plenari de ciutat i dos mes per cada Districte.

Magda Juvé és la presidenta de l’Associació de Dones Pal·las Atenea, una entitat oberta a totes les dones que vulguin aconseguir una societat justa, sense desigualtats de gènere ni de qualsevol altra mena. L’entitat organitza activitats culturals per a un millor coneixement d’una societat que és cada vegada més diversa.

També dinamitzen activitats de formació per aprofundir en el seu propi coneixement i per anar adquirint la possibilitat d’utilització de les eines necessàries a dia d’avui. Finalment, promouen l’intercanvi de coneixement entre elles mateixes o amb especialistes i professionals, si s’escau, amb tertúlies sobre cinema, lectures, la vida quotidiana o qualsevol altra cosa que vulguin comentar.

El Grup d’Amics Gais, per la seva banda, és una associació Educativa, Lúdic, Cultural reivindicativa, adreçada a la població en general i en particular als col·lectius LGTBI (Lesbianes, gais, Transsexuals, Bisexuals i intersexuals).

El seu objectiu és construir una societat millor i més justa basada en la igualtat de drets per a tothom on els diversitats siguin la considerades un valor i no una causa de discriminació. També tenen l’objectiu de ser un Referent social a l’hora de generar discurs sobre els drets de les persones LGTBI en el marc dels drets fonamentals i 1 espai de trobada, reflexió i Acompanyament al Col·lectiu. Treballen amb compromís social amb els Col·lectius LGTBI i amb tota la societat perque “una comunitat més igualitària és una societat més acollidora i generosa per a tothom”.