El projecte “Resist’Art: Raval Antimasclista” del Centre de Música i Escena Xamfrà, guanyador del XIII Premi 25 de novembre.

26/11/2018 - 14:07

El premi 25N 2018 al millor projecte de conscienció i rebuig a les violències masclistes ha estat per “Resist’Art: Raval Antimasclista” del Centre de Música i Escena Xamfrà.

Amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, l’Ajuntament de Barcelona ha atorgat el premi al millor projecte de conscienciació i rebuig ciutadà i col·lectiu contra les violències masclistes vers infants i adolescents a l’entitat Xamfrà pel seu projecte “Resist’Art: Raval Antimasclista”.

Xamfrà és un centre de música, dansa i escena del barri del Raval de Barcelona que impulsa projectes musicals com a eina d’inclusió social. Amb el seu projecte “Resist’Art: Raval Antimasclista” volen donar veu a criatures i joves del Raval.

Enguany el lema del premi era “Creixem lliures de violència“, i s’hi han presentat nou propostes centrades a: detectar, visibilitzar, prevenir i rebutjar la violència masclista; vetllar pels infants i adolescents; construir un futur lliure de violències masclistes.

L’acte d’entrega del premi 25 de novembre va tenir lloc divendres 23 de novembre a les 18h a la sala d’actes de la Casa Elizalde. L’acte va comptar amb parlaments institucionals de la regidora de Feminismes i LGTBI Laura Pérez i de l’alcaldessa Ada Colau, amb la projecció d’un reportatge sobre l’evolució del projecte premiat en l’edició anterior (“Articulació feminista pels drets de les dones contra la trata“), i amb l’actuació de la cantant Berta Garrido.

Què és el Premi 25 de novembre?
L’Ajuntament de Barcelona commemora cada any el dia 25 de novembre, declarat per l’ONU des de 1999 com a Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, amb la convocatòria del Premi 25 de novembre, enguany ja en la seva XIIIa edició.
Amb aquesta convocatòria, l’Ajuntament de Barcelona ofereix recursos econòmics i suport institucional per facilitar la realització dels projectes guanyadors i contribuir activament a fer de Barcelona una ciutat activa contra les violències masclistes.