Grace Munene visita el Centre LGTBI

11/11/2019 - 19:40

L’artista keniana i activista LGTBI és la primera participant del programa “Safe Haven Residencies”, de les entitats Artists at Risk (AR) i #NoCallarem.

Coincidint amb la seva visita a Barcelona, Grace Munene (Lamu, Kènia, 1982), compositora de rap, poeta i activista LGTBIQ, passarà pel Centre LGTBI dimarts, 12 de novembre, a les 19.00 hores, per parlar sobre la seva trajectòria professional i la seva residència a la ciutat. L’artista participarà en una conversa amb el director de Justícia Global de l’Ajuntament de Barcelona, David Llistar; en la trobada també participaran representants de les entitats Artists at Risk, Moviment Panafricanista Foja, #NoCallarem i Konvent.

Grace Munene, coneguda popularment com a Grammo Suspect – Rainbow Ambassador, ha estat la primera artista resident del programa “Safe Haven Residencies” al Konvent de Berga, una iniciativa impulsada pel col·lectiu Artists at Risk i #NoCallarem Barcelona.

Tot i que el seu primer treball discogràfic va sortir l’any 2009, el seu compromís amb la defensa dels drets LGTBI va quedar palès a l’abril del 2015, quan Munene va llançar al mercat l’àlbum Embrace Diversity, centrat en temes que afecten la comunitat LGTBIQ del seu país d’origen, Kènia, i de l’Àfrica i el món sencer.

Com a artista LGTBI, Grammo Suspect ha patit discriminació i abús per part de la policia, les bandes del carrer i la comunitat musical. Cançons com “Our Love is Valid” han desafiat els valors conservadors de Kènia, però també han suposat una oportunitat de lluita per a moltes persones que pateixen com a conseqüència de la seva sexualitat.

Malgrat que la seva música s’ha prohibit a les ràdios kenianes, l’artista continua inspirant desenes de persones i manté ferma la seva lluita pels drets LGTBI.