Jornada oberta sobre els Punts Lila

29/09/2019 - 10:28

Feminismes. El 30 de setembre participa en la jornada sobre els Punts Lila, el servei d’informació, sensibilització i acompanyament en cas d'abusos i agressions masclistes en espais d’oci contra dones i persones del col·lectiu LGTBI.

El 30 de setembre hi haurà una jornada oberta sobre els Punts Liles a l’Eixample al Centre LGTBI de Barcelona (c. Comte Borrell, 22), que consistirà en un col·loqui debat, piscolabis i una carpa amb el Punt Lila. Participaran entitats i col·lectius juvenils del districte.

El Punt Lila és un espai d’informació, identificació, visibilització i actuació contra les violències masclistes que pateixen dones i persones del col·lectiu LGTBI en els espais d’oci. Té una clara funció pedagògica, amb l’objectiu de prevenir les violències especialment entre la població més jove en ambients de festa on sovint són més normalitzades i invisibilitzades.

Entre les seves funcions, destaquen la d’informar i sensibilitzar, en el punt d’atenció i entrada de casos, acompanyar i assessorar a la persona agredida i activar en cas necessari els serveis d’emergències i cossos de seguretat.

PROGRAMA

17.45 – 18.00 h – Recepció de participants i assistents

18.00 – 18.10 h – Benvinguda i presentació institucional a càrrec d’Eduard Corbella Cervelló, conseller de Feminismes i LGTBI del districte de l’Eixample.

18.10 – 18.30 h – Aportacions de l’avaluació dels Punts Lila a Barcelona a càrrec de Bàrbara Melenchón Serrano, Cap d’Informació i atenció a les Dones. Direcció de Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona.

18.30 – 19.20 h – Col·loqui amb la participació d’entitats de l’Eixample i la resta de la ciutat. Espai per compartir les diferents experiències de les entitats a Punts Lila. Inicis, recorregut,situació actual i reptes de futur. Hi intervindran: Hèlia Dones, Poblet Feminista, Creación Positiva, Centre Jove d’Atenció a la Sexualitat (CJAS),  Observatori Noctàmbul@s i Cúrcuma.

19.20 – 19.40 h – Intervencions Fila 0 d’institucions, tècniques de protocol i altres entitats.

19.40 – 20.00 h – Debat obert amb tot el públic assistent. Col•loqui, Fila 0 i debat obert dinamitzats per Carla Rigol, de l’Associació Hèlia Dones.

20.00 h – Conclusions i cloenda a càrrec de Nuria Hernández Casado, Tècnica de Feminismes i LGTBI del districte de l’Eixample.

20.10 h – Petit refrigeri