La diversitat i identitat de gènere, objecte de l'exposició ‘La nueva era’, a l'Espai Mercè Sala de TMB

08/07/2021 - 16:19

Mobilitat. Les imatges conviden a reflexionar entorn a la realitat de la diversitat humana.

La mostra està composta per 22 fotografies de Jordi Otix que conviden a reflexionar sobre la diversitat i la identitat de gènere i ens acosta amb la seva obra una mirada centrada en l’art com a eina transformadora i ens mostra que l’equilibri es troba en la nostra diversitat.

L’Espai Mercè Sala, la sala d’exposicions del metro de l’estació de Diagonal, acull La nueva era, una mostra fotogràfica que reflexiona sobre la diversitat i la identitat de gènere.

En l’acte d’inauguració d’aquest matí, la presidenta de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, ha destacat que l’aposta de l’operador de transports per la diversitat en aquesta ‘nova era’ que estem vivint actualment.

L’exposició està formada per un conjunt de 22 fotografies artístiques de Jordi Otix de tres models protagonistes que pretenen convidar a la reflexió entorn a la realitat de les persones diverses per raó d’orientació sexual i identitat de gènere.

Les imatges, algunes de les quals mostren cossos nus, tenen com a objectiu conscienciar envers el respecte pels altres, la igualtat d’oportunitats i la no discriminació. Els tres models protagonistes de les fotografies són el Ricardo Domínguez, l’Amanda Araújo i Groupie D.

La proposta comissariada pel Berdache Gender Art Festival amb la coordinació de Karakter Studio s’ha pogut fer realitat gràcies a la col·laboració de la Fundació TMB, Trànsit Projectes, Pride Barcelona, Casa Batlló Gaudí Barcelona i EGM Quality Image.

El fotògraf Jordi Otix, autor de les imatges que formen l’exposició, que ha fet èmfasi en la rellevància del projecte artístic: “Hem volgut fer una feina de visibilització, d’empoderament, de consciència i de llibertat d’aquest col·lectiu tant castigat sobretot a nivell de drets humans. No hi ha res més important que la llibertat de ser, d’expressar-te tal i com et sents a cada moment i és molt important potenciar-ho”.

L’exposició es pot veure fins a finals de setembre a l’Espai Mercè Sala, situat al passadís de connexió entre els dos vestíbuls de la línia 5 de l’estació de Diagonal, de dilluns a divendres de 10 a 20 h. L’entrada és gratuïta.

FONT: TMB