La Mercè 2020: tot el que cal saber per a una edició singular

03/09/2020 - 21:01

La Mercè. Enguany la festa major de la ciutat tindrà aforament limitat, serà més descentralitzada i es podrà seguir des de casa.

Del 23 al 27 de setembre, celebrem la Festa Major de Barcelona. La situació provocada per la covid-19 ha exigit aforament limitat, més descentralització, horari diürn i una aposta pel talent local.

La ciutat de Barcelona i els seus veïns i veïnes seran els grans protagonistes de la Mercè 2020, que s’estendrà pels deu districtes de la ciutat per facilitar-hi l’accés i limitar la mobilitat. Per primera vegada els actes de celebració arribaran a barris com la Marina del Prat Vermell, les Roquetes o Ciutat Meridiana i espais com el Park Güell, el recinte modernista de l’Hospital de Sant Pau, la Model o el Teatre Grec.

Aposta per la programació local

En total tindran lloc 380 actes, en 35 espais i 60 escenaris, amb un aforament limitat i reserva prèvia i la possibilitat de seguir-ne alguns a través de Betevé o en línia. Entre les activitats que es faran durant la Mercè 2020 hi ha espectacles reprogramats de la Quinzena de la Dansa Metropolitana, el Món Llibre i el Grec, tal com es va explicar en el primer pla de xoc de suport al teixit cultural que es va impulsar a la ciutat. A més, es presentaran propostes cent per cent barcelonines provinents de l’Ateneu Popular 9 Barris, Parking Shakespeare i Pallassos sense Fronteres.

Descobriu tots els detalls de la Mercè 2020, el cartell, el pregoner, els i les artistes, el Piromusical i el calendari d’activitats en aquest enllaç.

Mesures per garantir una Mercè segura

Les activitats de la Mercè 2020 es realitzaran en horari diürn, d’11.00 a 22.00 hores, i tindran lloc els dies 24, 26 i 27 de setembre. Tots els espais estaran delimitats i tindran un aforament limitat i controlat, i es garantirà la traçabilitat dels contactes. El públic assistent estarà majoritàriament assegut i respectarà les mesures de distància física establertes.

Com puc accedir a les activitats de la Mercè 2020? Cal reserva prèvia

Enguany es posaran a disposició de la ciutadania un total de 100.000 localitats. Els aforaments dependran dels espais, amb un mínim de 50 persones i un màxim de 800. L’accés als actes i esdeveniments es realitzarà mitjançant un sistema telemàtic de reserva prèvia, que es podrà gestionar a través del web lamerce.barcelona o des de l’aplicació mòbil gratuïta de la Mercè 2020. També s’habilitarà un canal de reserva telefònica (933 161 038).

El calendari d’inscripció

Les reserves per assistir a les activitats s’obriran de manera progressiva i esglaonada durant les pròximes setmanes. Cada persona identificada amb un correu electrònic vàlid podrà reservar un espectacle de música, un de tradicional o un del Mercè Arts de Carrer al dia.

Programa musical de la Mercè

  • Reserva per als concerts del BAM: a partir del dimarts 8 de setembre. Cada persona podrà reservar 2 entrades per dia.
  • Reserva per als concerts del BAM Cultura Viva: a partir del dimarts 8 de setembre. Cada persona podrà reservar 2 entrades per dia.
  • Reserva per als concerts del Mercè Música: a partir del dimecres 9 de setembre. Cada persona podrà reservar 2 entrades per dia.

Programa del Mercè Arts de Carrer (MAC) i cultura popular

  • Reserva per a activitats de cultura popular: a partir del dilluns 14 de setembre. Cada persona podrà reservar un màxim de 5 entrades per dia.
  • Reserva per a activitats del MAC: a partir del dilluns 14 de setembre. Cada persona podrà reservar un màxim de 5 entrades per dia.

La Mercè des de casa

Perquè ningú no es quedi sense viure l’esperit de la Mercè, aquest any també la podrem gaudir des de casa. Betevé i els canals de Barcelona Cultura uneixen forces per oferir concerts i espectacles, en directe i en diferit, a través de la televisió i la xarxa. Cada dia que hi hagi activitats festives s’emetran nous continguts. A més, durant els dies de la festa (23, 24, 26 i 27), Betevé emetrà una programació especial.

Així, els veïns i les veïnes podran seguir el pregó, concerts, espectacles d’arts de carrer i actes de cultura popular tradicional de la Mercè.

Més informació