Les sis activitats del Centre LGTBI que no et pots perdre aquest mes de maig

03/05/2021 - 08:42

Podràs seguir-les telemàticament a través de YouTube.

Segueix endavant el cicle d’activitats “Dones*: juntes i diverses”. Tot seguit, et resumim les principals propostes que tindran lloc en les properes setmanes. Podràs seguir-les telemàticament a través de YouTube.

Història, memòria i reivindicació seran les protagonistes de la programació del Centre LGTBI. Començarem el mes coneixent Señoras que se empotraron hace mucho (4 de maig), una obra de Cristina Domènech que repassa les figures de diverses dones que es van rebel·lar contra els seus temps i van trencar les normes establertes per expressar la seva sexualitat.

Tampoc hi faltarà el cinema. La primera pel·lícula que programarem serà Ni d’Eve, ni d’Adam, une histoire intersexe, el cap de setmana del 8 i 9 de maig. El film explica la història de dues persones intersexuals que s’ajuden mútuament per acceptar-se tal com són.

El 17 de maig celebrarem el Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia. A banda de totes les activitats que estan preparant les entitats de la ciutat, el Centre LGTBI organitzarà la taula rodona “Aliances BiBolleres: Visibilitzant violències, generant espais de sororitat i resistència”. La trobada aplegarà diferents activistes bisexuals i bolleres. L’objectiu és visibilitzar les violències bifòbiques, compartir experiències i articular pràctiques que tanquin escletxes i estableixin punts de trobada en la diversitat.

Pocs dies després, el 25 de maig, traslladarem el focus cap al dret al propi cos. Amb l’ajut de diferents expertes i activistes abordarem la sobremedicalització i la patologització dels processos vitals de les dones*.

Aquest mes de maig també hi haurà espai per als documentals històrics. El cap de setmana del 22 i 23 de maig, us proposarem recuperar The archivettes, que ens traslladarà a la fundació dels Lesbian Herstory Archives a Brooklyn durant la dècada dels anys quaranta.

Finalment, el 27 de maig, ens visitaran Eva Abril i Gracia Trujillo. Totes dues són les autores de Maternidades cuir, obra que explora noves formes de criança i famílies.