Lesbianes més visibles que mai

24/04/2020 - 17:48

Des de casa. El 26 d'abril, celebrem el Dia de la Visibilitat Lèsbica

Enguany serem molt visibles. Més que cap altre mes d’abril. El Centre LGTBI vol celebrar el Dia de la Visibilitat Lèsbica amb la participació de tothom.

En substitució de les activitats que estàvem organitzant a la Superilla de Sant Antoni, el proper dissabte 26 d’abril, volem convidar-vos a formar part d’una acció a les xarxes socials. Pengeu les vostres fotografies a Twitter i Instagram, mencioneu el Centre LGTBI i acompanyeu-les de les etiquetes #BollosACasa o #BollosEnCasa. Ens agradarà molt veure-les i crear una onada virtual d’orgull i reivindicació.

A més, a les 18.00 h, entrevistarem a Instagram Irantzu Varela, periodista i activista feminista. Maria Pujol, dinamitzadora del Centre LGTBI, serà l’encarregada de conduir la conversa. Aprofitarem el diàleg per parlar del paper de les dones dins del moviment LGTBI, de les diferents formes en què es manifesta la lesbofòbia i de quines són les realitats que cal posar sobre la taula en una efemèride com aquesta.

Barcelona… i més enllà

A banda del Centre LGTBI, podeu sumar-vos a diferents iniciatives que estan impulsant entitats i col·lectius de dins i fora de la ciutat. Aquests són només alguns exemples.

Ca la Dona ha organitzat un berenar virtual. Comptarà amb la intervenció de diverses dones que formen part de l’entitat amb l’objectiu de compartir experiències lúdiques, amoroses i polítiques.

També s’hi afegeixen des de Nou Barris LGTBI. Ho fan a través de les xarxes socials, on ja fa dies que comparteixen desenes de continguts interessants.

Si us ve de gust, us podeu traslladar virtualment a Madrid i deixar-vos caure (des de casa) a les II Jornadas Bollo Feministas que organitza la Plataforma de Encuentros Bolleros. S’hi fan diferents debats a través de Youtube. No patiu. Podreu recuperar-los posteriorment perquè quedaran penjats en línia.

Finalment, la FELGTB ha organitzat el festival VisibLesFest. Es tracta d’una iniciativa que forma part de la campanya V de Visibles, i que vol reivindicar la visibilitat lèsbica des del confinament i ser una finestra de suport a totes les dones lesbianes que en l’actual situació no poden ser visibles.