L'Observatori contra l'Homofòbia porta al Centre LGTBI l'exposició "NuesTrans vidas importan"

25/03/2021 - 15:47

Visibilitat trans. L’exposició, que es pot visitar fins al 7 d’abril, és un projecte de l’Associació Trans d’Andalusia - Sylvia Rivera (ATA) que destaca les vivències de tretze referents trans.

Coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la Visibilitat Trans, que té lloc el 31 de març, l’Observatori contra l’Homofòbia (OCH) porta al Centre LGTBI l’exposició “NuesTrans vidas importan”. Es tracta d’un projecte promogut per l’Associació Trans d’Andalusia – Sylvia Rivera que vol destacar la vida trans desconstruint tòpics i esborrant prejudicis.

A través de tretze il·lustracions i vídeos realitzats per Izhan Alcántara (Er Reverte), creador del projecte, es repassa les experiències de tretze referents trans, persones que, des de les seves vivències, contribueixen a trencar estereotips sobre qüestions com els drets reproductius, les dificultats per trobar feina, la vida en parella o l’acceptació de l’entorn familiar, entre altres realitats.

L’exposició és una obra interactiva que cerca la participació de les persones que la visiten.  Cada imatge, que retrata el perfil d’una activista diferent, incorpora un codi QR que permet accedir al vídeo testimonial en què cada participant reflexiona sobre les seves experiències en àmbits com l’amor, les amistats, els estudis, la infància, etcètera.

El Centre LGTBI presenta “NuesTrans vidas importan” del 26 de març al 7 d’abril. Es pot visitar els dilluns, de 16.00 a 20.00 hores, i de dimarts a divendres, de 10.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 20.00 hores.

Contribuir al debat existent al voltant de l’aprovació de la llei trans

L’OCH ha portat al Centre LGTBI aquesta exposició coincidint amb el debat que s’està produint al voltant de l’aprovació de la llei trans, un text que comporta el reconeixement de l’autodeterminació de gènere de les persones trans. Com a presentació de la mostra, el proper 30 de març, de 18.00 a 19.00 hores, el president de l’Observatori contra l’Homofòbia, Eugeni Rodríguez, conversarà amb Mar Cambrollé, presidenta de l’ATA i de la Federació Plataforma Trans. Podreu seguir el diàleg a través del canal de YouTube de l’Observatori contra l’Homofòbia.