Més literatura LGTBI amb 'Les llibreries al Centre'

13/09/2019 - 08:34

El cicle vol promoure el debat, la reflexió i el coneixement de les novetats de les lletres LGTBI, amb la col·laboració de diverses llibreries de la ciutat.

El Centre LGTBI estrena activitat literària. El proper dijous, 19 de setembre, comença ‘Les llibreries al Centre’, un cicle organitzat amb la col·laboració de diverses llibreries de la ciutat. L’objectiu de la iniciativa és estrènyer els vincles del centre amb espais de lectura de Barcelona que han apostat per la literatura LGTBI. D’aquesta manera, es vol crear una programació que fomenti el debat, la reflexió i el coneixement de les novetats de les lletres LGTBI, entre altres qüestions.

La primera activitat programada (dijous, 19 de setembre, a les 19.00 h) és la taula rodona “Diversitat dins la literatura reivindicativa LGTBI”. La llibreria Cómplices ha convidat les escriptores Prado G. Velázquez i Jose Cuadrado (Jose Mola), juntament amb el sociòleg Miquel Missé i la psicòloga Paula Alcaide a debatre sobre la finalitat de l’escriptura LGTBI i les diverses perspectives que s’hi aborden.

La Carbonera prendrà el relleu el dijous 3 d’octubre, a les 19.00 hores, amb un club de lectura per a adolescents al voltant de la publicació de la nova novel·la juvenil de Concepción Rodríguez Gash, Llámame Paula, una història protagonitzada per una nena transsexual.

Per al 14 de novembre (19.00 h), la Llibreria On the road ha organitzat un debat i posterior club de lectura sobre El que es digno de ser amado. Fátima El Bejjaji ens convidarà a reflexionar sobre aquesta novel·la epistolar d’Abdelà Taia, en què un home marroquí de 40 anys escriu a la seva mare, que fa cinc anys que ha mort, per explicar-li alguns assumptes pendents, entre els quals es troba la seva homosexualitat.

Tancarem el mes de novembre (dijous 28, 19.00 h) amb La Calders, que ha comissariat el debat “Etiquetar o desetiquetar?”. Laura Huerga (Raig Verd Editorial), Magda Costa (Centre de Documentació Armand de Fluvià) i altres editores debatran sobre un fet que segur que us heu plantejat algun cop: comprem literatura per la seva etiqueta LGTBI+?

El Centre LGTBI treballa amb altres llibreries de la ciutat per configurar les properes trobades del cicle. Podreu consultar les noves activitats a l’agenda del web.