Música, tallers i intervencions artístiques per celebrar el primer aniversari del Centre LGTBI

02/01/2020 - 19:46

Els actes tindran lloc el dissabte 18 de gener, d’11.00 a 22.00 hores, coincidint amb l’inici de la Festa Major de Sant Antoni.

Putochinomaricón, ¥€$Si Perse, Äadrik Synth i Romeromartín són algunes de les propostes musicals d'una jornada en què també tindran protagonisme les intervencions artístiques, els tallers i les activitats familiars.

Intervencions artístiques, tallers, activitats familiars i música. El Centre LGTBI celebra el primer aniversari el proper 18 de gener amb una programació especial adreçada a tota la ciutadania. Les activitats convertiran el Centre i el carrer de Borrell en un espai ple de creativitat i reivindicació. Brigitta Lamoure serà la mestra de cerimònies de la jornada. Amb l’humor i la ironia que la caracteritzen, ens guiarà per les diferents activitats.

Des de les 11.00 hores, l’interior del Centre LGTBI oferirà diverses intervencions que volen fer-nos reflexionar. L’artista David Macho, per exemple, reproduirà a la Sala Gran un gran llenç de pintura que reivindicarà l’univers postmil·lennista i les referències pop. A més, a la sala d’actes es podran veure De la festa ens alimentem, de la festa vivim, un seguit de projeccions audiovisuals realitzades per DU-DA en col·laboració amb Hamaca, que ens aportaran diferents mirades sobre el valor de la festa com a ritual de cohesió. Per la seva banda, l’equip del Centre LGTBI dinamitzarà un mural participatiu perquè tothom hi deixi la seva empremta en forma de missatge.

Entre les intervencions programades també destaquen Extinción (12.00 – 14.00 h i 19.00 – 20.00 h), una performance ideada per Violeta Mayoral sobre l’estranyesa del nom propi i l’arbitrarietat del seu significat, i Come out to show them (18.00 – 19.00 h), una instal·lació, a càrrec de Clara Aguilar i Nora Haddad, que reivindica la possibilitat de viure entre les esquerdes d’un sistema opressor. A més, al llarg de la tarda, es podrà veure la performance itinerant El consultori mòbil de la pitonissa Lucero de Alba.

L’aniversari del Centre suposarà, també, una nova oportunitat per visitar l’exposició “Gent positiva. VIH i sida, relats locals d’una història global”.

Música i poesia

L’escenari situat al carrer del Comte Borrell, entre Campo Sagrado i Parlament, presentarà la major part de la programació musical del 1r aniversari del Centre LGTBI. La banda Chica Charcos serà l’encarregada d’inaugurar-lo amb Con katiuskas y a lo loco (12.00 h), un espectacle de teatre musical ple d’humor i rebel·lia. L.A.S. DJs agafaran el relleu per fer-nos ballar fins l’hora de dinar.

La tarda començarà a l’Espai d’entitats no residents del Centre amb Poetry jam for future (16.30 – 17.00 h i 20.00 – 21.00 h), un recital de poesia a càrrec del col·lectiu ExpresArte, que compta amb la col·laboració de la Xarxa Antirumors.

Des d’aquesta mateixa sala, Orgull Ràdio, la nova ràdio LGTBI, farà un programa especial en el qual intervindran artistes i activistes LGTBI.

L’escenari exterior tornarà a activar-se amb Äadrik Synth (17.00 – 19.00 h), una DJ i productora musical que entrellaça en les seves sessions ritmes nu-disco, funk, house i indie. A les 19.00 hores, la música es traslladarà a l’interior del Centre LGTBI amb Jonás de Murias, que oferirà un recital en el qual dialoguen el “cante” amb l’electrònica.

En paral·lel, ¥€$Si Perse DJ set (19.00 – 20.00 h) ompliran el carrer de ritmes futuristes allunyats d’etiquetes estilístiques. Aquestes dues ànimes contraculturals donaran pas al concert de Romeromartín (20.00 – 21.00 h) i el seu flamenc 2.0, capaç de desafiar tots els prejudicis amb la seva amalgama de sons electrònics i poemes dissidents.

Putochinomaricón (21.00 – 22.30 h) serà l’encarregat de cloure l’aniversari del Centre LGTBI amb un DJ set especialment preparat per a l’ocasió.

Activitats per a tots els públics

Infants i adults. Tothom és convidat a sumar-se a l’aniversari del Centre LGTBI. Per això, al llarg de la jornada tindran lloc diferents activitats i tallers especialment pensats per al públic familiar. La programació infantil començarà a les 11.00 h amb el contacontes Tots nosaltres, de la companyia Fes-t’ho com vulguis. Amb aquest espectacle, parlarem i gaudirem de la diversitat familiar d’una manera divertida, plena de sorpreses, música i plàstica.

Embrutafils ha preparat El gènere és un pegat (13.00 – 14.00 h i 17.00 – 18.30 h), un taller de serigrafia de carrer que us permetrà conèixer el procés serigràfic sobre tela, paper i altres materials mentre exploreu i qüestioneu el sistema sexe-gènere establert.

També podreu participar en Queer food i te la menges (13.30 – 15.00 h), una activitat familiar de menjar queer per tastar i menjar en comunitat amb l’ajut de Guerrilla Food Sound System.

A la tarda, després d’una xocolatada popular (17.00 h), Personaje Personaje ens convidarà a participar en l’activitat familiar Colorete Colorado, que ens farà reflexionar sobre els estereotips de gènere presents a la cultura.