NosAltres. 6a Setmana LGTBI

23/11/2022 - 10:36

LGTBI. Del 12 al 18 de desembre. Com encara no estem oberts, la setmana es trasllada al barri i la majoria d’activitats s’han reubicat a l’Ateneu el Poblet (C/Nàpols, 270)

El Centre Cívic Sagrada Família i la Biblioteca Sagrada Família-Josep Maria Ainaud de Lasarte organitzen la 6a edició de Nosaltres: Setmana LGTBI+. Durant una setmana i amb diferents grups, entitats, artistes i persones convidades, es proposen una sèrie d’activitats i accions per visibilitzar els col·lectius LGTBI+, amb xerrades, projeccions, espectacles, exposicions, fira d’entitats i diverses mostres de documents del fons LGTBI+ de la biblioteca i guies de lectura, entre d’altres.
Al llarg de tota la setmana podreu gaudir d’un nou format de la Fira Nosaltres amb informació, recursos, recomanacions lectores i novetats editorials de les entitats col·laboradores.

Com que la biblioteca encara no està oberta, la setmana es trasllada al barri i la majoria d’activitats s’han reubicat a l’Ateneu el Poblet (C/Nàpols, 270)

Exposicions

“Memòria de l’homosexualitat i la transsexualitat a la història de Barcelona”
Del 5 al 23 de desembre
Lloc: vestíbul del Casal de Barri Espai 210
A càrrec de GAG
Exposició

Recull de testimonis procedents de la lluita pels drets LGTBI, tant del front de l’avantguarda com d’aquells que des de l’anonimat van ser també protagonistes de l’època, per veure com van viure i en quins àmbits (polític, mèdic, social, familiar, etc.) es va patir l’estigma social i dilucidar quines estratègies van desenvolupar per contrarestar aquestes condicions estructurals adverses.

#Exposicions #SetmanaLGTBI

Activitats

“Dona a la teva criatura 100 possibilitats en lloc de 2”
Dilluns 12 de desembre a les 17.30 h
Lloc: Ateneu el Poblet (C/Nàpols, 270)
A càrrec d’Irene Cardona, del projecte Créixer Lliures, de L’Etnogràfica
Xerrada presencial

Quines violències i desigualtats viuen les criatures en la nostra societat? Com i en quins moments es construeix el gènere des de la petita infància? Proposem un espai de reflexió col·lectiva per educar sense sexisme i obrir el ventall d’oportunitats que podem oferir a les criatures a tots els nivells: de joc, d’autoestima, de llenguatge, de relacions emocionals i corporals.
Ens guiarem amb el llibre Dale a tu criatura 100 posibilidades en lugar de 2 com a eina per despertar una mirada crítica i reflexiva cap a la criança, de manera col·lectiva i respectuosa envers nosaltres mateixes i els nostres recorreguts.

Cal inscripció prèvia a partir del 5 de desembre a les 9.30 h a ccsagradafamilia.net o bé trucant al Punt d’Informació del Centre: 934 508 917.

#Conferències #ParlemInfància #SetmanaLGTBI

La generació silenciosa
Ferran Navarro-Beltrán, Espanya, 2020. Durada: 61 min
Dilluns 12 desembre a les 19.30 h
Lloc: Ateneu el Poblet (C/Nàpols, 270)
Cinema

Homenatge a les persones LGTBI més grans de 60 anys de Barcelona a través d’esdeveniments que han marcat la seva vida, com són l’educació religiosa, la repressió franquista, la democràcia, la pandèmia de la sida o el matrimoni homosexual.
A més, també planteja les preocupacions actuals d’aquest col·lectiu, com ara l’arribada de l’extrema dreta a les institucions i l’augment dels atacs LGTBI-fòbics a Catalunya i a l’Estat espanyol. Aquests darrers fets donen encara més valor i vigència als relats explicats durant el documental.

Presentació i col·loqui posterior amb la participació del director del documental, Ferran Navarro, i la participació de la Fundació Enllaç.

Cal inscripció prèvia a partir del 5 de desembre a les 9.30 h a ccsagradafamilia.net o bé trucant al Punt d’Informació del Centre: 934 508 917.

#Audiovisuals #Cinefòrum #SetmanaLGTBI

Sac de rondalles: Jo vull ser jo!
Dimarts 13 de desembre a les 17.30 h
Lloc: Ateneu el Poblet (C/Nàpols, 270)
Per a infants a partir de 4 anys i famílies
A càrrec de Núria Alonso, de Suc de Contes
Contes

Els i les protagonistes d’aquestes històries no volen que ningú els digui si han de ser nens o nenes, a què han de jugar i a qui han d’estimar.

Cal inscripció prèvia a partir del 5 de desembre a les 9.30 h a ccsagradafamilia.net o bé trucant al Punt d’Informació del Centre: 934 508 917.

#ArtsEscèniques #Contes #ActivitatFamiliar #SetmanaLGTBI

Personas escandalosas que no caben en el mundo
Dimecres 14 de desembre a les 20.00 h
Lloc: Ateneu el Poblet (C/Nàpols, 270)
A càrrec d’Orientación Colectiva Loli
Teatre

Una història personal i col·lectiva que permet visibilitzar els patrons de conducta heteropatriarcals i homòfobs. És la història d’un nen nascut en un barri perifèric de Barcelona als anys noranta que abans de ser homosexual ja era homòfob. És una exploració sobre la frustració i la renúncia d’allò que un és. És la història d’un país que ha arraconat, silenciat i invisibilitzat tot allò que suposadament incitava a l’escàndol públic. Un país que ha atemptat contra les llibertats individuals i col·lectives. Un país que ha amagat, oblidat, censurat, ridiculitzat, estigmatitzat, opinat, jutjat i condemnat.

Cal inscripció prèvia a partir del 7 de desembre a les 9.30 h a ccsagradafamilia.net o bé trucant al Punt d’Informació del Centre: 934 508 917.

#ArtsEscèniques #Teatre #SetmanaLGTBI

MAIO
Dijous 15 de desembre a les 20.00 h
Lloc: Ateneu el Poblet (C/Nàpols, 270)
Maio Serrasolsas: veu i guitarra
Sam Costa: guitarra
Música

Maio comença a fer els seus primers passos en solitari, després d’haver crescut (i continuar fent-ho) amb Akelarre, banda que forma amb la seva germana bessona, Júlia Serrasolsas (Ginestà). Ara, l’artista barcelonina debuta amb el seu primer disc, Des dels marges. Un disc tant íntim com real, tant directe com honest, que començà a presentar en directe aquest 2022.

Cal inscripció prèvia a partir del 7 de desembre a les 9.30 h a ccsagradafamilia.net o bé trucant al Punt d’Informació del Centre: 934 508 917.

Aquesta activitat forma part del Festival Sororité, organitzat per Dona Cançó amb el suport del Districte de l’Eixample.

#Música #SetmanaLGTBI

“Post-cringe. Taller d’autorepresentació dissident”
Divendres 16 de desembre a les 17.00 h
Lloc: Ateneu el Poblet (C/Nàpols, 270)
A càrrec de Jesús Jeleton, de la Llibreria La Caníbal SCCL
Xerrada-taller

En un taller ràpid i lo-fi, amb metodologies de fanzín, buscarem eines per boicotejar els imaginaris LGTB-normatius en la manera d’autorepresentar-nos. Recuperarem els nostres atributs sexuals més dissidents i inesperats, i dissenyarem un nou autoretrat com a encaix narratiu i visual amb tot el potencial sexual dels cossos vius i fora de norma.

Cal inscripció prèvia a partir del 9 de desembre a les 9.30 h a ccsagradafamilia.net o bé trucant al Punt d’Informació del Centre: 934 508 917.

#Conferències #Workshop #SetmanaLGTBI

“Intimidades mutantes algoritmizadas”
Divendres 16 de desembre a les 19.00 h
Lloc: Ateneu el Poblet (C/Nàpols, 270)
A càrrec de Vatiu Nicolás Koralsky
Xerrada

Aquesta xerrada intenta acariciar les transformacions que s’han anat donant en els darrers temps en les maneres d’excitar-se, cercar plaer, vincular-se, mirar, ser mirat, matar l’avorriment, encarnar cos i fer lligams. Acaronar el telèfon com seguint una coreografia pautada: un swap pa’la dreta, un altre pa’l’esquerra. Són els dits els que ballen: esquerra material de rebuig, no aplicable per a una cita; dreta, allò considerat per a una cita, allò aprovat, allò desitjable.

Cal inscripció prèvia a partir del 9 de desembre a les 9.30 h a ccsagradafamilia.net o bé trucant al Punt d’Informació del Centre: 934 508 917.

#Conferències #SetmanaLGTBI

Concert + vermut amb Fera y Las Disidentes
Dissabte 17 de desembre
De les 13.00 h a les 14.00 h. Obertura de portes a les 12.30 h
Lloc: Ateneu el Poblet (c/ de Nàpols, 270)
A càrrec de Fera y Las Disidentes
Concert i vermut

Fera y Las Disidentes és un projecte nascut de l’activisme i l’amor per la música en directe. Riot Queer explosiu sense gènere i etiquetes, un mix de sons underground i urbans i un directe intens, on l’intercanvi amb el públic és protagonista. Un crit ple de ràbia en positiu, divertit i carregat de personalitat, que busca visibilitzar la lluita lèsbica, queer i transfeminista.

Activitat sense reserva prèvia i entrada lliure. Aforament limitat.

#Música #Vermut #SetmanaLGTBI

Ruta “Memòria de la repressió i la resistència LGTBI a Barcelona”
Dijous 15 de desembre de les 12.00 a les 14.00 h
Punt d’inici: monument al teatre català – plaça del Teatre – la Rambla, 32
A càrrec de Salvador Lou Cuartero (Barcelona Rebelde)
Itinerari

ATENCIÓ! Aquest itinerari ha canviat de data (estava previst per diumenge 18 però es realitzarà finalment el dijous 15)

Un recorregut urbà seguint les petjades de 100 anys de resistències de les persones LGTBI+ a Barcelona. Des dels primers llocs de socialització del segle XX fins a la conquesta de drets i l’emergència de noves identitats al segle XXI. Passarem pels anys vint i trenta i veurem els primers passos que s’hi van fer, les controvèrsies i confluències entre la causa LGTBI+ i les organitzacions obreres, la repressió franquista i la resistència, els primers moviments i organitzacions dels anys setanta, la pandèmia del VIH, la reemergència d’un ampli moviment a la fi dels noranta i els primers anys del 2000, que arriba fins avui, la conquesta de drets i l’emergència de noves identitats. Una reflexió sobre la memòria i el seu potencial transformador per pensar els reptes de la lluita pels drets de les persones LGTBI+ en el segle XXI.

Cal inscripció prèvia a partir del 9 de desembre a les 9.30 h a ccsagradafamilia.net o bé trucant al Punt d’Informació del Centre: 934 508 917.

#Itinerari #SetmanaLGTBI

Programació: Centre Cívic Sagrada Família i Biblioteca Sagrada Família-Josep Maria Ainaud de Lasarte, Associació Xarxa Dos Deu i Ateneu el Poblet.

Hi col·laboren: Feminismes i LGTBI-Districte de l’Eixample | Fundació Enllaç | El Poblet Feminista | Llibreria La Caníbal | Llibreria Cómplices | Llibreria Antinous | Llibreria Acció Perifèrica | Famílies LGTBI | Observatori contra l’Homofòbia | Centre LGTBI de Barcelona | Dona Cançó | Acathi | PRISMA | Gais Positius | Associació Grup d’Amics Gais, Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals – GAG | Biblioteca Esquerra de l’Eixample Agustí Centelles | Biblioteca Francesca Bonnemaison | Biblioteca Nou Barris | Biblioteca Poble Sec Francesc Boix |