NOSaltres: Setmana LGTBI

01/10/2020 - 10:51

LGTBI. El Centre Cultural Sagrada Família us presenta NOSaltres: Setmana LGTBI que, aquest any, es fa de forma virtual.

El Centre Cultural Sagrada Família us presenta NOSaltres: Setmana LGTBI que, aquest any, es fa de forma virtual.

En aquestes dates el Centre Cívic Sagrada Família i la Biblioteca Sagrada Família-Josep Maria Ainaud de Lasarte hauríem organitzat la 4a edició de NOSaltres: Setmana LGTBI+. Aquest any, i degut a la situació sanitària, no podem realitzar les activitats de manera presencial però no hem volgut renunciar a celebrar-la. Els propers dies, diferents grups i entitats que habitualment participen en l’organització de la setmana ens presentaran els seus projectes i accions per visibilitzar els col·lectius LGTBI+ i ens faran algunes recomanacions.

LA CANÍBAL

La caníbal és una llibreria; una cooperativa de treball associat sense ànim de lucre que vol contribuir a la transformació radical —un horitzó anticapitalista, (trans)feminista i descolonitzat. Els llibres són per a nosaltres eines de transformació de la realitat, motiu per trobar-nos i intercanviar coneixements sobre el que ens importa: les formes de governança, els cossos, els afectes… En La caníbal trobareu propostes per llegir i debatre sobre allò que ens afecta: la precarietat, l’austericidi o la sobirania alimentària. Us convidem a descobrir els nostres fons i a proposar-nos uns altres, i posem a la vostra disposició el nostre espai com a lloc de trobada i articulació de projectes. Volem ser un recurs per a les necessitats d’associació, activisme, autoaprenentatge, art i cultura crítiques i més. [Llegir +]

CASAL DE BARRI ESPAI 210

El Casal de Barri Espai 210 és un equipament nascut de la lluita del teixit associatiu del barri per poder gaudir d’un punt de trobada i així fomentar el treball en xarxa entre les diverses entitats, equipaments públics de l’entorn i els veïns i veïnes, oferint espais i activitats en què es fomenti l’intercanvi, la creació i el voluntariat, donant resposta a les necessitats i les demandes del veïnat del barri, de manera participativa i inclusiva. Tot es construeix a partir d’iniciatives i activitats culturals, artístiques, educatives, solidàries, saludables, d’interrelació entre les entitats i de col·laboració entre el diferents equipaments, actors socials i culturals. [Llegir +]

LLIBRERIA ANTINOUS

La Llibreria Antinous especialitzada en temàtica Gai-Lèsbica va obrir les seves portes al juny de 1997 a Barcelona al carrer Josep Anselm Clavé (Ciutat Vella) al costat mateix de les mítiques Rambles de la ciutat. Ara portem 23 anys de trajectòria i fa 4 anys que estem en una nova ubicació en el cèntric Eixample, en una part de la ciutat coneguda com el “Gaixample”, al carrer Casanova,72.
La nostra especialització es va ampliar i va passar a ser de cultura LGTBI+ (gai, lesbiana, bisexuals, transsexuals i intersexuals). Disposem d’una àmplia gamma de llibres des de narrativa, poesia, teatre, assaig, biografies, memòries. Destacant la narrativa infantil i juvenil on trobem contes didàctics dirigits a famílies i educadors.
El nostre catàleg d’audiovisuals és extens i complet es poden consultar els més de 300 títols en la nostra pàgina web www.antinouslibros.com.
Col·laborem assíduament amb el Casal Lambda, el Centre LGTBI de Barcelona , l’Associació d’Escriptors en LLengua Catalana (AELC) que organitzen el QLIT i en la Mostra de Cinema Gai i Lesbià Fire. Disposem d’un blog on es poden consultar totes les activitats (Presentacions, Club de Lectura, Rutes literàries, Xerrades i conferències. [Llegir +]

DISTRICTE DE L’EIXAMPLE

Des del Programa de Feminismes i LGTBI del Districte de l’Eixample ens recomanen dos projectes de prevenció i sensibilització que han desenvolupat en els darrers anys. [Llegir +]

LLIBRERIA CÓMPLICES

La Llibreria Cómplices va complir 26 anys el passat 21 d’abril de 2020. Està especialitzada en temàtica LGTBIQ, amb seccions de narrativa, assaig, biografia, poesia, còmics, així com de DVD -tant en castellà com en versió original- i una mica de música i complements.
El projecte de la llibreria va néixer de la nostra il·lusió per donar visibilitat a la cultura LGTB (per aquell temps encara no existia a Espanya la Q i menys la I !!!) perquè ens semblava que era necessària en una ciutat com Barcelona.

OBSERVATORI CONTRA L’HOMOFÒBIA

L’OCH és una eina al servei del col·lectiu LGTBI i de la ciutadania per fer possible unes vides dignes i per la garantia dels drets i les llibertats. Els nostres serveis jurídic i psicosocial s’encaminen a un acompanyament transversal de la situació discriminatòria per poder acompanyar la vulneració de drets i fer impacte polític, tot exigint a les administracions la implementació de les eines que mandaten els diferents marcs legals i normatius de garantia de drets aconseguits sempre des de la força de l’activisme a peu de carrer!
Un dels serveis més representatius son els punts LGTBI-feminismes que oferim a diverses festes del país per atendre agressions, violències o discriminacions en els espais d’oci, per fer de l’oci nocturn un espai segur per a dones i-o persones LGTBI.

FLG ASSOCIACIÓ DE FAMÍLIES LGTBI

L’FLG és una associació de famílies de mares i pares lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexual que lluita per la plena equiparació dels drets i deures de les famílies LGTBI. Va néixer el 2001 de la necessitat d’un grup de famílies de trobar-nos per parlar de la nostra realitat, plantejar conjuntament les nostres problemàtiques i organitzar-nos per assolir els objectius comuns, les reivindicacions legals i la normalització social. El petit grup de famílies es va constituir en l’Associació de Famílies Lesbianes i Gais (FLG), des del 2016 Associació de Famílies LGTBI. En l’actualitat som més de 550 famílies.

PRISMA, asociación para la diversidad afectivo-sexual y de género en Ciencia, Tecnología e Innovación (CTI)

PRISMA és una associació d’abast estatal que fomenta la diversitat afectiu-sexual i de gènere en CTI per a evitar la discriminació i millorar la visibilitat del col·lectiu de Lesbianes, Gais, Trans, Bisexuals, Intersexuals, Queers, Asexuals i altres identitats fora de la norma cisheterosexual (LGTBIQA+) en aquests camps. Som una associació feminista i antiracista amb un punt de vista interseccional en totes les nostres pràctiques.
En PRISMA volem aconseguir una societat més justa, diversa i enriquidora. Creiem que la ciència, la tecnologia i la innovació (CTI) tenen una capacitat única de combatre la intolerància aportant evidència científica.
Actuem com a referència per a les persones LGTBIQA+:
– investigant i combatent el discurs pseudocientífic amb dades i evidències científiques;
– promovent la visibilitat, l’acostament i la participació del nostre col·lectiu en l’àmbit CTI;
– fomentant una perspectiva que inclogui la diversitat en les pràctiques i metodologies de CTI;
– generant bones pràctiques que ajudin a crear espais d’estudi i treball més inclusius i diversos.