Punt d’informació contra les violències masclistes i LGTBI-fòbiques al Front Marítim

30/07/2021 - 11:16

BCNAntimasclista. Obert l’estand antimasclista a la zona d’oci nocturn del Front Marítim.

Estarà obert els divendres i els dissabtes, de les 19 hores a la 1 de la matinada, del 30 de juliol al 28 d'agost.

Ubicat a la zona del Front Marítim (passeig Marítim amb el carrer Trelawny), el servei està adreçat a informar, sensibilitzar i atendre en cas de violències masclistes, LGTBI-fòbiques o sexuals a l’espai públic en el context d’oci nocturn. Ofereix un espai que permet prestar una atenció acurada i en un entorn còmode i de confiança a aquelles persones que han patit qualsevol tipus de violència o bé volen rebre informació i assessorament.

L’actual situació sanitària i les mesures aplicades respecte a les limitacions de l’oci nocturn en espais privats, fa preveure que hi hagi més afluència de persones en hores nocturnes en determinades zones de la ciutat. La zona del Front Marítim acostuma a ser una espai de relació on es concentra un elevat número de persones durant els mesos d’estiu i els caps de setmana, a més, també és una zona turística.

A l’espai hi haurà un equip educatiu expert en violències masclistes i LGTBI-fòbiques de 4 persones, dues persones fixes en el punt i altres dues itinerants que transitaran a peu per la zona.

En cas de necessitat l’equip activarà el protocol d’actuació coordinat entre Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra, serveis sanitaris i serveis municipals d’atenció.