Obrim inscripcions al primer Club de Lectura del Centre LGTBI

15/07/2019 - 12:49

Analitzarà tres obres relacionades amb el naixement del moviment LGTBI, en el marc del cicle #BarcelonaStonewall

El periodista i escriptor Sebastià Portell coordinarà el Club de Lectura del Centre LGTBI, un espai de trobada i debat sobre literatura LGTBI organitzat en el marc del cicle d’activitats #BarcelonaStonewall.

La primera trobada del Club serà el proper 17 de setembre, a les 19.30 h, i tindrà com a protagonista Manifiestos gays, lesbianos y queer, de Rafael M. Mérida. L’obra recull més d’una vintena de textos imprescindibles, redactats entre el 1969 i el 1994, en què s’exposen les idees i els ideals més rellevants que marquen l’inici del moviment LGTBI.

La segona sessió del Club de Lectura, el 8 d’octubre (19.30 h), estarà protagonitzada per El bell país on els homes desitgen els homesde Biel Mesquida. En aquesta ocasió, revisarem els versos plens de transgressió d’aquesta obra, que va ser editada per primer cop i clandestinament l’any 1974.

La tercera i última trobada tindrà lloc el 29 d’octubre, a les 19.30 h. Aquest cop, Portell ens aproparà un dels grans llibres de referència del feminisme i la teoria de gènere, Teoria King Kong. L’assaig de Virginie Despentes ens conduirà cap a l’experiència de la pròpia autora. La prostitució, la violació, la repressió del desig, la maternitat i la pornografia són algunes de les qüestions que es tracten, amb un objectiu comú: deconstruir els fonaments patriarcals de la societat actual.

Les persones que vulguin participar-hi hauran de fer una inscripció prèvia enviant un correu electrònic a info@centrelgtbibcn.org. La bibliografia necessària podrà ser aportada pel Consorci de Biblioteques de Barcelona, en funció de la disponibilitat d’exemplars. Places limitades.