Inscripcions obertes al segon Club de Lectura

25/10/2019 - 15:22

Durant el proper trimestre, Sebastià Portell ens proposa una aproximació literària al VIH i la sida a través de tres llibres.

Sebastià Portell ens proposa tres aproximacions literàries al VIH i a la sida.

Coincidint amb la propera estrena del nou cicle d’activitats del Centre LGTBI, s’obre el procés d’inscripció per participar al segon Club de Lectura. L’escriptor Sebastià Portell seguirà sent la persona encarregada de coordinar i dinamitzar les trobades literàries que, aquesta vegada, tractaran sobre el VIH i la sida.

La primera cita serà el 14 de novembre, a les 19 h. La lectura d’aquesta primera reunió serà Antes que anochezca, de Reinaldo Arenas. El llibre és el clar testimoni d’un dissident del règim castrista a Cuba, que es va suïcidar pocs dies després d’acabar la novel·la. Un home gai, seropositiu i contrari al règim que s’atreví a desitjar i a ser qui era en un context hostil per a les llibertats individuals i un autèntic clàssic de les lletres hispàniques.

La segona obra seleccionada per Portell és Tallats de lluna, de Maria-Antònia Oliver (12 de desembre, 19 h). Aquesta és l’última novel·la de l’autora Premi d’Honor de les Lletres Catalanes. Explica la història d’amor entre un mallorquí i un italià que viu a Barcelona. La seva relació traspassa límits de gènere, concepcions caduques de parella i la noció tradicional de salut. Un romanç vinculat a la tradició i a la transgressió cultural, entre les rondalles i l’escriptura més experimental, que va servir a Oliver per tractar la mort del seu marit.

El Club de Lectura acabarà amb The Hours / Les Hores / Las Horas, de Michael Cunningham (9 de gener, 19 h). És una aproximació a la vivència seropositiva des d’un dels personatges de l’obra, l’escriptor Richard Brown, vinculada amb la mitologia de l’alta cultura universal: Virginia Woolf i la seva cèlebre novel·la Mrs. Dalloway. Una novel·la amb moltes capes, delicadíssima i amb el VIH com a teló de fons i final.

Si voleu participar al Club de Lectura heu de fer una inscripció prèvia a través del correu info@centrelgtbibcn.org. La bibliografia necessària podrà ser aportada pel Consorci de Biblioteques de Barcelona, en funció de la disponibilitat d’exemplars. Places limitades.