Octubre trans a la Biblioteca Nou Barris

15/10/2020 - 17:58

Despatologització transgènere. Mes de reivindicacions del col·lectiu trans

L’any 2012 es va crear la STP, Campanya Internacional Stop Trans Pathologization, una iniciativa activista internacional que treballa per la despatologització Trans i que va proposar-ne un Dia Mundial, que ha quedat instaurat a finals d’octubre, aquest any 2020 serà el 24 d’octubre.

Entre els objectius principals hi trobem:

  • la retirada de la transexualitat com a trastorn mental als manuals mèdics
  • una atenció sanitària trans-específica no avaluativa
  • el reconeixement legal del gènere sense requisits mèdics
  • la protecció contra la transfòbia.

A dia d’avui alguns d’aquest objectius ja s’han aconseguit, a nivell mundial o en alguns països, però la reivindicació continuarà fins a aconseguir un tracte just globalitzat.

La Biblioteca Nou Barris s’afegeix a aquesta lluita. Des de fa 3 anys tenim un fons especial d’Identitats Trans i de gènere, una col·lecció que vam creure necessari crear responent a una necessitat social: la demanda de informació i recursos al voltant de la construcció dels gèneres i la seva vivència, en un context de lluita per la visibilització i la no discriminació.

A més d’oferir aquest fons també programem activitats relacionades amb la temàtica, en podeu trobar durant tot l’any però molt especialment aquest mes d’octubre de 2020.

  • Durant tot el mes podeu veure l’exposició Mujeres de alquitrán: macrotacones y minihombres. Retrats i fantasies a tinta, quitrà, carbó i algues realitzades a Portugal i Sao Tomé per Jordi Soleto (la Jordi Fleko).
  • Divendres 9 d’octubre a les 19h tenim la Presentació de l’exposició Mujeres de alquitrán: macrotacones y minihombres, a càrrec de Trickyñuela, música & performance.
  • I finalment divendres 23 d’octubre a les 19:30h esteu convidats al concert de Yvgvlar: acustic noise + projeccions + textos musicats  amb Jordi Fleko & Frau Diamanda.

Per la diversitat de cossos i identitats!!                                 #Stoptransfòbia