Premi Joves Creadores 2020: “Les nostres cases, les nostres cures”

23/07/2020 - 10:13

Nova convocatòria del Premi Joves Creadores

Nova convocatòria del Premi Joves Creadores, que té per objectiu incentivar la producció i la creació audiovisual entre la població jove de dones, lesbianes i trans de la ciutat.

El Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison, La Bonne, en col•laboració amb la Direcció de Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona i l’ICUB, obre una nova convocatòria del Premi Joves Creadores amb la intenció d’incentivar la producció i la creació audiovisual entre la població jove de dones, lesbianes i trans de la ciutat, enguany sota el lema “Les nostres cases, les nostres cures”

En una societat immersa en aquest present fràgil i després d’uns mesos on la llar s’ha convertit més que mai en un espai d’acollida, de recés de l’intempèrie, de refugi, però també de conflicte, de desequilibris i reivindicacions, es vol posar la temàtica al centre de les cases com a espai físic i simbòlic, i amb elles, les cures que hi desenvolupem per a sostenir-nos, a nosaltres i a les persones que ens hi acompanyen.

El Premi vol promoure la creació d’històries fílmiques teixides a través de la resiliència de les dones, lesbianes i trans en tota la seva diversitat. Històries disposades a reivindicar l’autocura feminista, que abastin des del plaer de la criança fins a la denúncia de les realitats més precàries com és el de les treballadores de la llar. Relats vinculats als diferents processos d’apoderament des de les nostres cases físiques i simbòliques.

Enguany, el Premi consistirà en una dotació de 5000€ per a realitzar la proposta presentada, així com una residència tècnica a La Bonne per dur a terme la postproducció. Les guanyadores també participaran d’una mistress class amb una directora o realitzadora audiovisual.

La convocatòria s’obrirà del 14 de setembre al 6 de novembre. Durant aquest període es posarà a disposició el formulari d’inscripcions.

Podeu consultar les bases especifiques del Premi i tota la informació en aquest enllaç