Reivindiquem la diversitat afectiva amb l'Orgull de la Trini!

08/07/2021 - 10:25

El barri acull la commemoració LGTBI el dissabte 10 de juliol de 11 a 23h als exteriors del Centre Cultural Frederica Montseny (Ateneu Libre Pensamiento).

El barri acull la commemoració LGTBI el dissabte 10 de juliol de 11 a 23h als exteriors del Centre Cultural Frederica Montseny (Ateneu Libre Pensamiento).

La celebració es dividirà en dues parts: matí i tarda. A les 11h començarà una exhibició de Tukantú (la batucada del barri). D’11.30 a 13.30h, la Radio Trinijove ens oferirà ràdio en viu (entrevistes, història, música…) conjuntament amb el programa Diversitats FM, que ja van participar en la I edició de l’Orgull de la Trini.

Paral·lelament a la ràdio, d’11.30 a 13.30h, el grup Peluquitas impartirà un taller de maquillatge “Sácale partido a tu mirada” i també juntament a la mostra d’entitats LGTBI de la ciutat (Fundació Enllaç, GAG, Encara en acció, Entenem Santa Coloma LGTBI i Associació 17 de Maig) succeirà la Biblioteca Vivent d’ACATHI (persones refugiades LGTBI) de la Xarxa BCN Antirumors. La mostra d’entitats LGTBI l’està organitzant la Fundació Enllaç i les entitats que participen poden canviar d’avui al 10 de juliol o afegir-se alguna més. Durant tot el matí també es podrà gaudir de l’exposició “Abans i després d’Stonewall” de l’Associació GAG (Grup D’Amics Gais) i estem acabant de parlar amb el Leopold Estapé (historiador LGTBI) perquè faci la visita comentada a l’exposició.

A les 16h tindrem una masterclass de voguing. A les 17h comença un espectacle drag amb la Luna Diva acompanyada d’una batucada i a les 18h es farà la lectura del pregó escrit per persones LGTBI de la Trinitat Vella. (Per al moment del pregó també la idea és convidar a l’Elvira Juncosa o la Susana Descals perquè puguin fer un parlament de part del Dept. de LGTBI del Districte). A les 19h tenim el concert del duo “Al Cuadrado”, dues noies de Montcada que estan començant la seva carrera en la música i presenten el seu nou EP amb cançons que parlen de les relacions afectives.

A les 20h tenim el concurs drag “La Trini Drag Race”, un concurs on algunes persones del públic poden convertir-se en Drag Queens per un dia, tot això dinamitzat per la Luna Diva, que serà la Mestra de Cerimònies durant la part de la tarda. En aquesta activitat també comptarem amb les actuacions de l’elenc de la “Drag Royale BCN”, un concurs de Drag Queen de Barcelona que se celebra a l’Ateneu del Raval. Finalitzaran l’acte les punxadiscos DJ Musgo, DJ Guau i DJ Cutemils.