Vivim a dins d’un sistema econòmic, social i polític que fomenta la individualització i la desafecció. Com influeix això en els vincles humans, des de les relacions íntimes fins a les aliances comunitàries?
El pròxim 20 de març, a les 18h, explorarem els nostres afectes de la mà de l’escriptora i comunicadora bisexual Elisa Coll; li docent antirracista, poeta trans, artista i investigadori filli africani de la diàspora Rioko Fotabon i l’editora Sandra Cendal, que forma part de Continta Metienes.
Totis tres han treballat en el darrer volum de la col·lecció de llibres (h)amor, que ha anat dedicat a “(h)amor bi(y)bollo”, i amb el qual aquesta sèrie compleix 10 anys de publicacions a l’editorial Continta Metienes.
A través de les seves aportacions, reflexionarem sobre el paper dels afectes com a eines polítiques capaces de resistir l’alienació programada i recuperar la capacitat de cuidar, crear comunitat i transformar realitats des de la solidaritat i el compromís ètic.
També es destacarà la importància de repensar els afectes com un motor polític que pot desafiar les lògiques d’exclusió, consum i fragmentació que dominen la nostra societat.
Alguns llibres recomanats
Per continuar reflexionant sobre aquestes temàtiques, us recomanem els títols de la col·lecció (h)amor de Continta Metienes, que estan disponibles per a prèstec i consulta al Centre de Documentació Armand de Fluvià (CDAF) del Casal Lambda, ubicat al segon pis del Centre LGTBI.
Per fer una mica de memòria històrica sobre els vincles bi/bollo en el context de l’estat espanyol, també recomanem “El círculo sáfico. Lesbianismo y bisexualidad en el Madrid de principio del siglo XX”, de Paula Villanueva (Levanta Fuego, 2024), qui també participa del llibre (h)amor bi(y)bollo.
Taula rodona “Vinculadis: afectes polítics en temps de desafecció programada”
20 de març
18h
Centre LGTBI de Barcelona (Comte Borrell, 22)
Entrada lliure fins a completar l’aforament
Interpretació en llengua de signes catalana (LSC)