Sexualitats al segle XX a Barcelona, la 24a Guia d'Història Urbana

22/02/2019 - 08:05

El proper divendres 1 de març vine a la presentació de la Guia d’Història Urbana sobre Sexualitats al s. XX


Sabies que Carolines és el nom amb què eren conegudes les persones transvestides del Raval als anys trenta?

La Guia d’Història Urbana número 24, Sexualitats s. XX/BCN, ens torna a la història de la contracultura de Barcelona quant a sexualitats. Viatgem al passat, amb soldats de la Sisena Flota nord-americana voltant per un Raval amb banys turcs, saunes, urinaris, transformisme, bars, cabarets. La Barcelona de la primera manifestació per l’alliberament sexual del 1977 a la Rambla, la Barcelona del Molino, el Teatre Arnau, l’Eixample i els seus locals d’ambient.

Tot això, ara, recopilat i estudiat en una Guia editada pel MUHBA (Museu d’Història de Barcelona).

Què són les Guies d’Història Urbana?
Les Guies d’Història d’Urbanes són itineraris que ens permeten conèixer èpoques i situacions diferents de la història de la nostra ciutat.

Aquesta guia número 24, Sexualitats s. XX/BCN, ha estat publicada pel MUHBA, l’Institut de Cultura i l’Ajuntament de Barcelona, en col•laboració amb la Direcció de Feminismes i LGTBI.

En què consistirà l’acte?

La presentació de la Guia comptarà amb la participació de l’artista Víctor Guerrer, director del Desplume. I els parlaments de la regidora de Feminismes i LGTBI Laura Pérez, el director del Museu d’Història de Barcelona Joan Roca i un dels autors de la Guia, el sociòleg i activista Trans, Miquel Missé. A les 18.45 està previst la visita guiada, la Ruta LGTB del Raval, a càrrec de les periodistes Thais Morales i Carme Pollina.

L’acte de presentació de la Guia tindrà lloc divendres 1 de març de 2019, a les 18 h a la Plaça Jean Genet, s/n.

Jean Genet (París, 19 de desembre de 1910 – Ibídem, 15 d’abril de 1986) va ser un novel·lista, dramaturg i poeta francès, autor de l’obre Diari del lladre (1949) on rememora les seves pròpies aventures personals al costat més sòrdid del Barri Xinès de Barcelona, en els anys anteriors a la Guerra Civil. La seva obra expressa una profunda rebel·lió contra la societat i els seus costums.