Un cap de setmana ple de cinema LGTBI amb la Mostra FIRE!!

07/06/2019 - 19:28

Cinema. Cinema independent, documental, comèdia i thriller protagonitzen el programa dels propers dies.

La Mostra FIRE!! ens ofereix diverses propostes cinematogràfiques per passar el cap de setmana enganxats a la pantalla de l’Institut Francès i el Centre LGTBI.

Les sessions de dissabte 8 començaran a les 16 h a l’Institut Francès amb la pel·lícula austríaca L’animale, una història d’alt voltatge sobre la fi de l’adolescència i les forces contradictòries que guien les nostres vides: el desig, la passió i la raó. Abans, es podrà veure el curtmetratge Cocodrilo, que estarà presentat pel Grup de Joves del Casal Lambda i comptarà amb la presència del director Jorge Yúdice i l’ajudant de direcció Zebina Guerra.

A les 18 h, el FIRE!! viatja fins al Brasil, d’on procedeix Tinta Bruta, un llarg sobre la doble vida de Pedro, un jove gai incòmode i desconcertat de dia i actor de càmera web sexualment provocatiu de nit.

A les 20 h, arriba el torn de Darkroom. La cinta aborda un cas criminal real del passat recent d’Alemanya. El Lars, un infermer de Saarbrücken, es trasllada a Berlín amb el seu xicot Roland. Junts comencen a renovar un pis i la seva vida quotidiana sembla perfecta. El que el Roland no sospita és que el Lars surt en secret a descobrir l’ambient nocturn de Berlín, per experimentar amb substàncies… mortals. Hi serà present el director Rosa von Praunheim.

D’altra banda, a les 18 h el Centre LGTBI acollirà Fire!! En Curts, la secció de curtmetratges de la mostra. Propostes contundents o que fan pensar; treballs alegres, introspectius o divertits.

Diumenge, l’organització del FIRE!! ens proposa fer el vermut a l’Institut Francès (13 h). Les projeccions començaran a les 16 h. Segunda estrella a la derecha serà l’encarregada d’obrir la tarda, juntament amb el curt Toda mi alegría.

A les 18 h, prendran el relleu el curt Tomboy i el documental Transmilitary, que explica la realitat que viuen les persones transgènere a l’exèrcit americà.

Abans d’anar a sopar, a les 20 h, podreu veure el curtmetratge Turn it around i el documental britànic The ice king, un retrat sobre el patinador sobre gel John Curry. Es tracta d’un retrat impactant d’aquesta icona cultural oblidada, una història d’art, esport, sexualitat i rebel·lió basada en imatges increïbles de les actuacions més notables de Curry, les seves cartes i entrevistes amb ell i amb familiars, amics i col·laboradors.

La nit acabarà a les 22 h amb el curt Los últimos románticos i Cubby, una comèdia hilarant, plena de petits experiments queer que exemplifica la nova fornada de cinema independent americà.