..

Conferència en què Isaias Fanlo analitzarà la contribució dels centres LGTBI a l'avenç del moviment LGTBI.

Per a què serveix un centre LGTBI? Quin paper han tingut aquests espais comunitaris en la història del moviment LGTBI? Quines oportunitats hi ha al darrere de l’existència d’un punt de trobada d’aquesta magnitud?

En el marc del cicle #BarcelonaStonewall, Isaias Fanlo repassarà la importància històrica de dos centres LGBTI als Estats Units: el Center on Halsted de Chicago i l’LGBT Center de Nova York. A partir d’aquests punts de trobada, farem un recorregut per la història recent de la nostra comunitat a través dels noms i les institucions que hi han deixat empremta, des de Marsha P. Johnson, Sylvia Rivera o Keith Haring fins als activistes d’ACT UP. Serà un trajecte ple d’emocions que ens permetrà veure quines possibilitats i quines responsabilitats té un centre com el de Barcelona.

Isaias Fanlo és escriptor, acadèmic i gestor cultural, viu entre Chicago, Barcelona i Nova York. És autor d’El llibre rosa (Columna, 2004), un assaig sobre la comunitat LGTBI, i de diversos relats i assajos publicats a Espanya i Portugal. Escriu sobre humanitats i cultura LGTBI i queer en diversos mitjans, com ara  Núvol,  el diari Ara i  Contexto. A més, és doctorand i investigador a la Universitat de Chicago.

Horaris


Per a què serveix un centre LGBTI? Quin paper han tingut aquests espais en la història de la comunitat LGTBI i queer? Isaias Fanlo fa repàs de la transcendència històrica dels centres LGTBI de les ciutat de Chicago i Nova York, tot traçant un paral·lelisme amb l´obertura del Centre LGTBI de Barcelona.

Error del Plànol BCN
No s’ha pogut carregar Plànol BCN degut a la configuració errònia dels paràmetres.

Centre LGTBI de Barcelona

Adreça:
C Comte Borrell, 22
Districte:
Eixample
Barri:
Sant Antoni
Codi postal:
08015
Població:
Barcelona