Shu Lea Cheang recull les històries de diverses persones que van ser detingudes per raó del seu gènere, orientació sexual o raça.

El Centre LGTBI acull una adaptació del projecte 3x3x6, amb què l’artista multimèdia Shu Lea Cheang (Taiwan, 1954) va convertir-se l’any passat en la primera dona que representava el seu país natal a la Biennal de Venècia.

Per mitjà de deu retrats, Cheang relaciona diversos personatges històrics amb la realitat de persones que són presoneres, en el temps i l’espai,  per les seves pràctiques sexuals o per raó del seu gènere, orientació sexual o raça. A partir de les imatges, la mostra construeix una contraresposta col·lectiva sobre la sexualitat en què la ficció trans punk i els imaginaris queer i anticolonials pirategen el sistema operatiu de la dominació sexual.

El projecte original amb què l’artista va participar a Venècia, i que també es va poder veure al CCCB en el marc del festival The Influencers 2019, va ser curat per Paul B. Preciado. En ambdues ocasions, Cheang presentava una instal·lació immersiva que explorava les tecnologies de confinament i control, des del panòptic fins al reconeixement facial.

Shu Lea Cheang és cineasta i artista multimèdia. Practica el mediactivisme des de multitud de formats i suports: videocreació, performance, art públic, instal·lació… Cheang ha fet del seu treball un mitjà de desafiament de l’estètica capitalista i de les polítiques de construcció d’identitats i gèneres que actualment proliferen a les xarxes socials i són explotades pel màrqueting i el control polític.

Horaris


A través de deu retrats, Shu Lea Cheang ens apropa a la realitat de diverses persones que són presoneres, en el temps i l´espai, per ser dissidents sexuals o de gènere

Error del Plànol BCN
No s’ha pogut carregar Plànol BCN degut a la configuració errònia dels paràmetres.

Centre LGTBI de Barcelona

Adreça:
C Comte Borrell, 22
Districte:
Eixample
Barri:
Sant Antoni
Codi postal:
08015
Població:
Barcelona