La nova exposició del Centre LGTBI explora el naixement de la lluita per l'orgull i l'alliberament LGTBI.

La matinada del 28 de juny de 1969 suposa un abans i un després en la lluita pels drets LGTBI. Aquella nit, desenes de persones es trobaven reunides a l’Stonewall Inn, un bar d’ambient del Greenwich Village novaiorquès, quan la policia va irrompre al local. La batuda policial, habitual a l’època, va convertir-se en una revolta popular contra la humiliació, la violència i la negació sistemàtica de drets que patien les persones LGTBI.

Mig segle després d’aquells fets, la nova exposició del Centre LGTBI de Barcelona us proposa traslladar-nos fins a principis de la dècada dels setanta. A partir d’imatges provinents de l’LGBT Community Centre de Nova York, de l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona i de la col·lecció de Colita, la mostra ens porta cap als carrers de Manhattan, on a inicis dels setanta van començar a produir-se les primeres manifestacions en record de la revolta de 1969, un moviment que va anomenar-se Christopher Street Liberation Day, i que va coincidir amb altres expressions reivindicatives en defensa de les persones LGTBI.

L’exposició també ens apropa a Barcelona, que va viure el seu particular Stonewall a la Rambla l’any 1977. En aquest cas, ens proposa repassar instantànies de les acaballes de la dècada, i algunes imatges poc conegudes de la històrica manifestació que va fer de la nostra ciutat la pionera en la lluita per les llibertats sexuals a l’Estat espanyol.

La mostra, que es pot visitar fins al 31 d’octubre en l’horari habitual d’obertura del Centre LGTBI, forma part del cicle #BarcelonaStonewall: 50 anys d’orgull i alliberament LGTBI.

Horaris


Coincidint amb el 50è aniversari de la revolta d'Stonewall, el Centre LGTBI viatja a les primeres manifestacions LGTBI que es van organitzar a principis dels anys 70 en commemoració dels disturbis que suposen l'inici del moviment LGTBI a nivell internacional. La mostra disposa, també, d'un àmbit dedicat a la primera manifestació LGTBI a l'Estat espanyol, que va tenir lloc a la Rambla de Barcelona l'any 1977.

Error del Plànol BCN
No s’ha pogut carregar Plànol BCN degut a la configuració errònia dels paràmetres.

Centre LGTBI de Barcelona

Adreça:
C Comte Borrell, 22
Districte:
Eixample
Barri:
Sant Antoni
Codi postal:
08015
Població:
Barcelona