Exposició. Un projecte de Creación Positiva

Aquesta és una exposició on autores i participants es donen permís per explorar les violències que reben com a lesbianes. És la mostra d’un procés creatiu en construcció, on les experiències vitals són el punt de partida, i la por i la ràbia, material sensible. Com parlar de la violència estructural sense caure en allò individual o aïllat? Com fer-ho des dels cossos i de manera col·laborativa?

El projecte ha volgut estirar del fil de la paraula lesbofòbia, desembolicar-la i anar més enllà de la ‘fòbia’ per trobar el seu revers: un entramat de violències que protegeix un complex sistema econòmic, social i ideològic: el cisheteropatriarcat.

A través de tècniques artístiques com la fotografia, el vídeo o el collage, la mostra convida a les persones assistents a fer un recorregut per diferents experiències individuals i col·lectives que generen una narrativa. No hi ha un recorregut únic. L’exposició està formada per diversos espais que dialoguen entre sí i que responen a preguntes i situacions que el propi procés creatiu ha plantejat: les violències que es produeixen en espais íntims i familiars, el llenguatge, el desig, les resistències...


Una exposició de Creación Positiva. Creada per Lara M. Pascual, Azahara Fuentes i Irene C. Matamala. 


Accessibilitat

El Centre LGTBI de Barcelona ha col·laborat amb l’Associació Catalana per a la Promoció de l’Accessibilitat per crear un recorregut accessible. Les peces de la mostra han estat audiodescrites per formar part d’una sèrie de visites guiades accessibles que tindran lloc al llarg de l’estada de l’exposició al Centre LGTBI. Més informació properament. 


Horaris

El Centre LGTBI acull 'Lesbofòbia. Vers i revers d'una violència patriarcal', una exposició de Creación Positiva creada per Lara M. Pascual, Azahara Fuentes i Irene C. Matamala. 

La mostra explora les diferents violències que pateixen les dones lesbianes, i parteix de les experiències vitals de les creadores. 

Centre LGTBI de Barcelona

Adreça:
C Comte Borrell, 22
Districte:
Eixample
Barri:
Sant Antoni
Població:
Barcelona