Exposició. Una reflexió sobre el paper actual del cinema LGBTI

El cinema és un mirall de cel·luloide. En les històries que s’hi reflecteixen busquem els referents amb els quals ens reconeixem i construïm la nostra identitat. Ben sovint, però, els referents que ens ha ofert la gran pantalla no han estat un factor normalitzador de la diversitat afectivo-sexual. És en aquest context que va néixer, l’octubre del 1995, la Mostra Internacional de Cinema Gai i Lèsbic de Barcelona del Casal Lambda, FIRE!!, que esdevingué pionera a tot l’Estat.

Aquesta exposició, visitable al Centre LGTBI fins al proper 1 d’octubre, fa una retrospectiva de les 25 edicions que han fet de la Mostra una de les cites culturals més destacades de la ciutat de Barcelona. Se centra en l’essència del FIRE!!, els referents cinematogràfics. Per això realitza un petit recorregut que pretén fer-nos reflexionar sobre el paper que han tingut en els darrers anys esdeveniments culturals d’aquestes característiques i, per extensió, el rol que juga el cinema LGTBI en l’actualitat. 

Horaris

En aquesta exposició, el Casal Lambda fa una retrospectiva a les 25 edicions de la Mostra FIRE!!, centrant-se en la seva essència: els referents cinematogràfics. Un petit recorregut que pretén fer-nos reflexionar sobre el paper d’esdeveniments culturals com aquest i, per extensió, de les aportacions del cinema de temàtica LGBTI en l'actualitat.  

Centre LGTBI de Barcelona

Adreça:
C Comte Borrell, 22
Districte:
Eixample
Barri:
Sant Antoni
Població:
Barcelona