Cinema. Un viatge al naixement del moviment LGTBI de Suècia.

Aquesta cinta explica per primer cop el naixement del moviment LGTBI a Suècia. Durant els anys setanta, l’estat del benestar suec era símbol de progrés i benestar, però l’homosexualitat seguia sent vista com una malaltia mental.

La primera marxa de l’orgull va treure al carrer milers de persones que volien rebutjar l’opressió i la marginació, però moltes d’elles van desfilar portant bosses de paper al cap per no ser identificades. Van ser vistes com una amenaça per a la salut, l’estabilitat social i la moral. Tot i així, diferents cineastes queer van fer tres pel·lícules per autorepresentar-se, per primer cop, a la gran pantalla. Gràcies a aquests treballs i a diferents imatges inèdites, aquest documental ens mostra un moment històric fascinant.

Activitat presencial amb registre previ a inscripcions@centrelgtbibcn.org

Horaris

Durant els anys setanta, l’estat del benestar suec era símbol de progrés i benestar, però l’homosexualitat seguia sent vista com una malaltia mental. La primera marxa de l’orgull va treure al carrer milers de persones que volien rebutjar l’opressió i la marginació, però moltes d’elles van desfilar portant bosses de paper al cap per no ser identificades. Aquesta cinta explica per primer cop el naixement del moviment LGTBI a Suècia.

Centre LGTBI de Barcelona

Adreça:
C Comte Borrell, 22
Districte:
Eixample
Barri:
Sant Antoni
Població:
Barcelona