Recorregut guiat, a càrrec de Tirititranstranstrans

Punt de trobada: Passeig del Born, 32 ( a la part central de la R ambla).

Punt de finalització: Rambla dels Caputxins, a l’alçada del carrer Nou de la Rambla.

Cal inscripció prèvia a inscripcions@centrelgtbibcn.org

Les inscripcions per a cada ruta s’obren la primera setmana de cada mes, fins a completar l’aforament. Places molt limitades.

Per a persones a partir dels 18 anys.

La ruta per la putibarcelona trans* proposa un recorregut guiat per una part de la història de la ciutat de Barcelona que ha estat testimoni privilegiat de la lluita del col·lectiu LGTBIQA+, i en especial de les dones trans per la conquesta d’uns drets encara no assolits.

En aquesta ruta parlarem de com el col·lectiu de dones trans ha estat degradat, criminalitzat, estigmatitzat i vilipendiat al llarg de la història, i com aquests antecedents històrics es relacionen amb l’actual situació del col·lectiu.

Però també és una ruta històrica al voltant de com la prostitució ha anat evolucionant en aquesta ciutat des del segle XVII i com aquest fenomen ha tingut una rellevància importantíssima en la constitució dels barris, l’ampliació de la ciutat i la seva estructura social.

A càrrec de Violet Ferrer , dona trans de 44 anys que, després de patir la discriminació i l'exclusió social per motius de gènere, decideix presentar la realitat del col·lectiu des d'una perspectiva històrica, amb la finalitat de transformar-la. Integrant de Tirititranstranstrans, companyia de teatre creada per sis dones trans disposades a pujar als escenaris per fer baixar als prejudicis.

Horaris

Centre LGTBI de Barcelona

Adreça:
Carrer del Comte Borrell, 22
Districte:
Eixample
Barri:
Sant Antoni
Població:
Barcelona