Vídeo exhibició. Un viatge als moviments antiracistes i feministes negres sorgits al Regne Unit durant els vuitanta i noranta.

Us proposem el visionament de quatre de les primeres obres fílmiques de la cineasta Pratibha Parmar (Nairobi, 1955). Aquests fragments són una clara mostra de les estratègies artístiques de Parmar, que van ser inspirades pel seu activisme en els moviments antiracistes i feministes negres apareguts al Regne Unit als anys vuitanta i noranta. Era la resposta col·lectiva a l’ofensiva de Thatcher contra les comunitats negres i LGTBI.

En aquella època, les obres de Parmar ironitzaven, entre d’altres qüestions, sobre els estereotips banals. Són films que trenquen amb els cicles de distribució d’imatges, s’apropien dels mitjans i s’apoderen dels processos de mediació. El concepte de “justícia visual”, creat per Parmar, es refereix a aquesta desapropiació de la visualitat: una estratègia de la diàspora queer per generar xarxes de solidaritat, art i plaer. La crisi de la SIDA, la crítica al neoliberalisme i el multiculturalisme dels noranta són algunes de les qüestions tractades a les filmacions.

Emergence (1986), 18 min
Reframing AIDS (1987), 35 min
Sari Red (1988), 12 min
Khush (1991), 24 min
VOSE

Curació: Rebecca Close

Horaris


Quatre fragments fílmics que resumeixen l´obra de Prathiba Parmar, inspirades pel seu activisme en els moviments antiracistes i feministes negres apareguts al Regne unit als anys vuitanta i noranta.

Error del Plànol BCN
No s’ha pogut carregar Plànol BCN degut a la configuració errònia dels paràmetres.

Centre LGTBI de Barcelona

Adreça:
C Comte Borrell, 22
Districte:
Eixample
Barri:
Sant Antoni
Codi postal:
08015
Població:
Barcelona