Carrer de Pepe Rubianes

Actor i humorista galaico-català

El 15 d'abril de 2018, l’Ajuntament de Barcelona va canviar el nom del carrer de l’Almirall Cervera, a la Barceloneta, pel de Pepe Rubianes. L’acte d'inauguració, organitzat pel Comissionat de Programes de Memòria i pel Districte de Ciutat Vella, va estar conduit per Manel Fuentes i Andreu Buenafuente i va comptar amb la presència d’amics i familiars de l’actor que van recordar des d'un escenari ubicat a la platja de la Barceloneta la figura de l’actor galaico-català.

L’actor i còmic Pepe Rubianes (Villagarcía de Arousa, Pontevedra, 1947 - Barcelona, 2009) va ser un dels veïns més il·lustres del barri de la Barceloneta. Actor de teatre, cinema i televisió, es va especialitzar en mim i monòlegs. Al llarg de la seva vida va estar estretament vinculat a Ciutat Vella, on va viure als barris del Gòtic, del Raval i de la Barceloneta. Els últims anys de la seva vida, l’actor va ser veí del carrer que ara porta el seu nom.

Quan Rubianes es va instal·lar a la ciutat, va fer seu l’esperit mariner i proper a la platja dels seus carrers i les seves places, i durant molt de temps va ser un defensor de la puresa del barri de la Barceloneta. Quan va morir, la Barceloneta va perdre un fill, una persona que havia sentit i respirat l’esperit veritable de la zona, i amb el pas del temps moltes veus van reclamar que hi hagués un carrer amb el seu nom.

L'11 de maig de 2017, el plenari del Districte de Ciutat Vella, a proposta de la Ponència del Nomenclàtor de l’Ajuntament de Barcelona, va aprovar el canvi de nom del carrer de l’Almirall Cervera pel de Pepe Rubianes.

Data:
15/04/2018
Districte:
Ciutat Vella
Carrer de Pepe Rubianes

Comparteix aquest contingut