Kristallnacht 2018

La nit dels vidres trencats

Dilluns 12 de novembre de 2018 a les 19 hores, el Saló de Cròniques de l'Ajuntament de Barcelona acull l'acte institucional amb motiu de la commemoració del 80è aniversari de la Nit dels Vidres Trencats (Kristallnacht) i del Dia Internacional contra l'Antisemitisme.

Cada any, en memòria de la matinada del 9 al 10 de novembre de 1938, en què el règim nazi va començar una onada de terror contra els jueus, l’Ajuntament de Barcelona organitza un acte de record per combatre el feixisme i l’antisemitisme.

Durant dos dies van morir 90 jueus i 30.000 van ser detinguts i enviats a camps de concentració. Aquella nit, la policia nazi (SS) va destrossar més de 7.000 negocis i comerços jueus, i els carrers van quedar plens de vidres i sang. Per aquest motiu els fets es van batejar com a Kristallnacht, que en alemany vol dir ‘Nit dels Vidres’ o ‘Nit dels Vidres Trencats’.

L’acte és organitzat per l’Ajuntament de Barcelona a través del comissionat de Programes de Memòria Històrica i conjuntament amb les Comunitats Jueves de Barcelona.

Data:
12/11/2018
Kristallnacht 2018

Comparteix aquest contingut